Un bomber descobreix una nova sala a les Coves de Sant Josep de la Vall d'Uixó

És un espai de 70 metres quadrats i 20 d'alt, ocult fins ara a la mirada humana, i que es denominarà la Sala d'En Guillem, en homenatge al descobridor, membre de l'Espeleo Club la Vall d'Uixó

El bomber Guillem Nebot i altres membres del  en la nova sala desoberta a les coves de Sant Josep de la Vall d'Uuxñi
El bomber Guillem Nebot i altres membres de l'Espeleo Club La Vall en la nova sala descoberta a les coves / Consorci de Bombers de València

Guillem Nebot, originari de la Vall d'Uixó i bomber del parc de Sagunt, ha descobert una nova sala a les Coves de Sant Josep de la Vall d'Uixó, segons informa el Consorci Provincial de Bombers de València. Es tracta d'un nou espai d'uns 70 metres quadrats de superfície i quasi 20 d'altura, ocult fins ara a la mirada humana, i que des d'ara es dirà la Sala d'En Guillem, en homenatge al seu descobridor.

Des de l'entitat subratllen que és "un rellevant esdeveniment per al riu navegable subterrani més llarg d'Europa, que el 2022 va rebre més de 200.000 visitants".

Nebot, que pertany a l'Espeleo Club la Vall d'Uixó, va realitzar aquest descobriment en el marc de la investigació sobre les coves que efectua aquest club d'espeleologia, al costat del Grup d'Exploracions Subterrànies de l'Alt Palància i el Grup EOM d'Espeleobussejadores.

La troballa es va produir fa uns mesos i ha sigut al juliol quan han pogut finalitzar totes el procés d'acreditació i documentació.

"El moment en què vaig poder veure la sala va ser una gran recompensa a tant de temps de treball"

Nebot assenyala que sempre va sospitar de l'existència d'una sala en aqueix punt, i va ser precisament ell qui va descobrir "una xicoteta ranura" que a poc a poc van aconseguir convertir en una obertura més gran. "El moment en què vaig poder veure la sala va ser una gran recompensa a tant de temps de treball", assevera.

Per a aquest bomber, amant de la muntanya i que també ha format part del Grup de Rescat GERA del Consorci de València, "la meua professió de bomber i la meua faceta d'espeleòleg es complementen perfectament en aspectes com tot el sistema de treball amb cordes, l'actuació en rescats o els primers auxilis a la muntanya".

Tradició familiar

L'amor per l'espeleologia li ve de tradició familiar; son pare, que també va ser bomber, en aquest cas del Consorci de Castelló, va ser en el seu moment el descobridor d'una altra de les sales dels Coves de Sant Josep: la Sala d'En Vicent, dita així en honor al pare de Guillem.

Una curiosa història familiar que, anys més tard, ha culminat amb aquests nous descobriments que han canviat per sempre la història de les Coves de Sant Josep.

També et pot interessar

stats