Un banc de meduses encallat en la costa de la Vila Joiosa

Les altes temperatures fan que aquests animals s'acosten més a la costa i el temporal els ha arrossegat a la platja

Meduses a la platja de la Vila Joiosa / À Punt NTC

La mar ha portat un banc de meduses a la platja de la Vila Joiosa (Marina Baixa). Les elevades temperatures que estan registrant-se en aquest mes de gener atípic han afavorit que s'acosten més a la costa i el temporal de mar les ha tretes a l'arena. 

Centenars de meduses han arribat a la platja Centre de la Vila Joiosa, que ha començat el dia minada per aquests invertebrats. En un primer moment, el veïnat s’ha espantat perquè el color és semblat al de la caravel·la portuguesa (Physalia physalis), una espècie molt perillosa. Però aquesta espècie, tot i que sí que és verinosa no és tan perillosa com la caravel·la, tot i això, cal anar amb cura perquè la picada d’aquestes meduses pot generar una reacció molt molesta. 

Sembla que ha estat el temporal el que ha tret a l’arena aquest banc de meduses. Segons les veus expertes no és una cosa excepcional, però les altes temperatures, més pròpies de la primavera que de l’hivern, dels últims dies poden haver afavorit que s’acosten a la platja, explica en declaracions a À Punt el regidor de Platges i Medi Ambient, Carlos Soler. Afirma que les meduses es mouen en bancs que van a la deriva i ara que el temporal les ha arrossegades fins a la platja, no tenen forma de tornar a l’aigua.

També et pot interessar

stats