Un autobús facilitarà als sensellar de València serveis d'higiene i neteja personal, perruqueria o dentista

L'Higienebús de Missatgers de la Pau recorrerà els barris de València, en col·laboració amb l'EMT, per oferir aquests serveis als més vulnerables

Interior de l'autobús presentat durant la inauguració de l'acte 'Higienebus'
Interior de l'autobús presentat durant la inauguració de l'acte 'Higienebus' / Jorge Gil (Europa Press)

L'autobús conegut com l'Higienebús de Missatgers de la Pau recorrerà els barris de València per a proporcionar a les persones sense llar serveis bàsics d'higiene i neteja personal, perruqueria o dentista. La iniciativa compta amb la col·laboració de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) i l'Ajuntament de València, segons ha explicat aques dilluns l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, després de reunir-se hui amb el fundador de l'ONG Missatgers de la Pau, el pare Ángel.

“Aquest tipus de col·laboracions són clau per a dur a terme iniciatives que ens permeten sumar esforços per a atendre les persones més vulnerables i fer front a una realitat que tenim a la nostra ciutat”, ha assenyalat Ribó. I el pare Ángel ha remarcat que "hem de ser conscients que aquestes persones necessiten una higiene que moltes vegades no poden tindre perquè no troben recursos" i ha afegit sobre la importància que puguen tindre també un moment d'intimitat.

Per a posar en marxa la iniciativa, el president de l'EMT, el regidor Giuseppe Grezzi, ha subscrit un conveni de col·laboració amb Missatgers de la Pau, pel qual l'empresa municipal farà les tasques de manteniment ordinàries de l'autobús a les seues instal·lacions i proporcionarà una plaça d'aparcament en la cotxera de Sant Isidre. A més, els conductors i conductores de l'empresa municipal que s'encarreguen de fer aquestes rutes per la ciutat per a assistir els sensellar ho faran de manera voluntària.

També et pot interessar

stats