Un asteroide de la mida de l’Empire State passarà prop de la Terra

El 2004 UE passarà 10 vegades la distància terra a la lluna, una mida curta en termes astronòmics 

Asteroid
Jose García
Paco Morrió
12 de novembre 2021 - 16:30

La NASA vigila de prop un asteroide tan gran com l'Empire State, que passarà prop del nostre planeta aquest mateix cap de setmana. Una visita que coincideix amb l'inici d'un projecte espacial per a desviar projectils que ens amenacen des de l'Univers. La ciència-ficció es fa cada vegada més real.

L’asteroide 2004 UE és una mola gegant de 318 metres de llarg, la mateixa altura de l'emblemàtic Empire State novaiorqués, i passarà prop de la Terra aquest cap de setmana. Però afortunadament serà prop en termes astronòmics, perquè en realitat passarà a 4,4 milions de quilòmetres, el doble de la distància que hi ha del nostre planeta a la Lluna. Una sort, ja que si l’asteroide entrara en l’atmosfera, es partiria en tres o quatre perillosos blocs.

De fet, l’astrònom de la Universitat de València Enric Marco ha explicat a À Punt Notícies que la visita de 2004 UE no és un fenomen gens estrany, ja que tots els mesos se’ns acosten asteroides. Però, assegura, no hi ha cap perill mentre no s’acosten més que la distància fins a la Lluna, és a dir, a menys de 300.000 quilòmetres. Tot i que també explica que algun ha passat fins ara a aquesta distància, però sense cap incident.

El pas d’aquest asteroide coincideix amb l'última odissea de la NASA, que ha estat batejada amb el nom de Dard en anglés i que pretén llançar un satèl·lit kamikaze perquè al final d’aquest mes impacte amb una lluna que orbita al voltant de l'asteroide Didymus. L’objectiu és canviar-li l’òrbita, però pot passar que l’impacte no cause cap efecte. El resultat no se sabrà fins que no es duga a terme l’experiment. 

També et pot interessar

stats