Un any de presó per a un cardiòleg d'Alacant per accedir sense consentiment a la història clínica de la seua empleada de la llar

El TSJCV considera al facultatiu autor d'un delicte de descobriment i revelació de secrets

El TJSCV considera al facultatiu autor d'un delicte de descobriment i revelació de secrets
El TJSCV considera al facultatiu autor d'un delicte de descobriment i revelació de secrets / À Punt

Un cardiòleg d'Alacant ha sigut condemnat a un any de presó per accedir sense consentiment a la història clínica de la seua empleada de la llar quan aquesta es trobava de baixa laboral, un fet que el va fer per a conéixer-ne el motiu de l'absència.

Segons ha informat aquest dimarts el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), l'Audiència Provincial ha confirmat la sentència en aquest sentit del jutjat penal número 6, que considera al facultatiu autor d'un delicte de descobriment i revelació de secrets.

L'Audiència ratifica la pena d'un any i la multa de 2.610 euros pels delictes de descobriment i revelació de secrets d'una resolució que absolia el cardiòleg de les acusacions d'assetjament sexual i lesions psíquiques a la víctima.

Segons recull la resolució, el 23 d'abril i el 8 de maig de 2018, el facultatiu va accedir a l'expedient mèdic de l'assistenta des del servei de la Unitat de Cardiologia de l'Hospital de Sant Vicent del Raspeig, on treballava.

La treballadora estava en situació d'incapacitat laboral des d'abril del mateix any i el condemnat va accedir al seu historial mèdic sense el seu consentiment ni la seua autorització per a conéixer-ne el motiu de la baixa laboral.

La dona havia començat a treballar com a assistenta a la casa del metge el 1998 i en els últims quinze anys havia viscut de lloguer al costat del seu fill en una casa propietat de l'home i de la seua dona, el pagament de la qual li'l descomptaven mensualment de la nòmina.

També et pot interessar

stats