Un any de presó per agredir sexualment una menor en un mercat ambulant al Campello

Els fets van ocórrer l'1 d'abril del 2018 i la víctima tenia tretze anys

EL CAMPELLO, L'ALACANTÍ
El Campello, l'Alacantí / Joan Ponsoda

Un home de 36 anys ha sigut condemnat per l’Audiència d’Alacant a un any de presó per abusar sexualment d’una menor de tretze anys. Els fets l’1 d’abril del 2018 van ocórrer en un lloc de venda d’un mercat ambulant del Campello (Alacantí). La víctima estava passejant el mercat, acompanyada pels pares.

La sentència considera provat que l’acusat va aprofitar que la xica passava per un corredor estret prop del seu lloc de venda per a "pressionar amb força la zona genital de la menor per damunt de la roba movent els dits". En aquell moment, l'acusat mantenia les mans a l'esquena, per la qual cosa ni el propietari del lloc de venda, ni els pares de la menor van poder adonar-se del moviment. Ningú va poder observar el succés.

No obstant això, la sentència detalla que el tocament "va causar un malestar a la víctima que els progenitors van advertir immediatament després". És per això que presentaren una denúncia contra l'encausat, encara que van renunciar a qualsevol mena d'indemnització que els poguera correspondre.

El processat va negar els fets, encara que durant el judici va reconéixer que es trobava al lloc de venda atenent altres clients "amb les mans creuades a l'esquena quan va passar la menor per darrere d'ell".

Tot i això, el tribunal confereix tota credibilitat al testimoni de la víctima a partir de la precisió amb la qual va oferir el seu relat. Segons conclou la sentència, la "credibilitat queda fora de tot dubte, per la coherència interna i externa, persistència i absència de contradiccions".

D'aquesta manera, la sentència imposa a l'acusat la pena d'un any de presó -davant dels tres anys i sis mesos que sol·licitava la Fiscalia-, a més de la prohibició d'aproximar-se a menys de 300 metres de la menor per un temps de cinc anys. A més, acorda la mesura de llibertat vigilada per un temps de dos anys amb l'obligació de sotmetre's a programes formatius en matèria sexual.

També et pot interessar

stats