Un any sense notícies de Núria Escalante

La Guàrdia Civil va detindre cinc homes per la seua desaparició i presumpte assassinat, però estan tots en llibertat.

Un any sense notícies de Núria Escalante
Un any sense notícies de Núria Escalante

Es compleix un any de la desaparició a Eivissa de Núria Escalante, una veïna de Sant Joan d'Alacant. Va viatjar a l'illa per a trobar faena però no s'ha tornat a saber res més d'ella. La Guàrdia Civil va detindre cinc homes per la seua desaparició i presumpte assassinat, però actualment estan tots en llibertat.

A Núria se li perdé la pista la matinada del 31 d'octubre. Les últimes imatges d'ella les va gravar una càmera del carrer. Se la veu acompanyada d'un rodamon polonés, que s'ha convertit en el principal sospitós de la desapararició i de la mort. Les mateixes càmeres el gravaven hores després transportant unes bosses de plàstic en un carret de la compra que podrien contindre el seu cos. Ell i quatre persones més van ser detingudes però, després de passar uns mesos en presó, han quedat tots en llibertat a l'espera que se celebre el juí.

Per al jutge, el cas és molt complex i ha demanat allargar la instrucció fins al maig de l'any que ve. Creu que no hi ha proves condemnatòries per a mantindre tancats els acusats i l'extensa recerca dels cossos de seguretat en pous, cases abandonades i paratges d'Eivissa tampoc no ha permés localitzar el cos de Núrua. Segons la família, la investigació és ineficaç i han demanat un reforç a la Guàrdia Civil, sense obtindre'n cap resposta.

L'Associació de Dones Progressistes d'Eivissa ha portat en tot moment el nom de Núria Escalante en les seues concentracions. Consideren el cas com un feminicidi i demanen que no s'oblide. Mari Ángeles Mostazo, la portaveu de l'associació, assenyala que el temor és que el cas s'arxive perquè el temps passa i el cos no apareix.

Això precisament, que s'arxive la causa per falta de proves, és el que tem la família de Núria Escalante i el que volen les defenses dels acusats. El cas està en un punt mort i del parador de Núria, un any després, continuem sense saber-ne res.

També et pot interessar

stats