Un any després, el cas per les agressions de grups d'ultradreta el passat Nou d'Octubre a València continua obert

Noves detencions practicades en les últimes setmanes augmenten fins a 24 els investigats per delictes d'odi, lesions, danys i desordes públics.

Algunes de les manifestacions de demà estan encapçalades per ultres detinguts per les agressions de l'any passat
Algunes de les manifestacions de demà estan encapçalades per ultres detinguts per les agressions de l'any passat

Un any després de la celebració del Nou d'Octubre on es van produir agressions per part de grups d'ultradreta, el cas que estudia el jutjat de València continua obert. Fins al moment, 24 persones estan sent investigades per aquests fets, i se'ls acusa de delictes d'odi, lesions, danys i desordes públics.

El dia de les agressions, la policia només va detindre tres persones, però un any després ja en són 24. La massiva difusió d'imatges i fotografies han permés identificar els agressors i pressionar perquè es practicaren les detencions.

La major part dels detinguts són homes vinculats a grups d'ultradreta que es van concentrar a la plaça de Sant Agustí minuts abans de la manifestació convocada per la Comissió Nou d'Octubre. Entre aquests hi ha referents de la ultradreta, com ara el líder neonazi l'Alfarrasí, que ja va declarar al jutjat.

Tot i que aquesta causa continua oberta, algunes de les manifestacions de demà estan encapçalades per ultres detinguts per les agressions de l'any passat.

En les pròximes setmanes s'espera que declaren els testimonis al jutjat.

També et pot interessar

stats