Un any després de la borrasca Gloria, moltes de les destrosses estan per reparar

Municipis de tot el litoral valencià esperen els treballs per a recuperar passejos marítims, espigons o l’enllumenat.

VÍDEO | Un any després de la borrasca Gloria, moltes de les destrosses estan per reparar

Fa un any que el temporal de Gloria, de pluges i tempestes, va agranar la Comunitat Valenciana. 365 dies després, l’empremta d’un dels temporals més violents que ha patit el nostre territori és encara notable en molts municipis, que esperen les obres de reparació de les infraestructures destrossades.

Vinaròs (Baix Maestrat) va patir danys en els accessos i encara té pendent la reparació del pont de les Salines, igual com Peníscola (Baix Maestrat), que també té pendent de reparar tota la zona sud del litoral. Trobem la mateixa situació a Almenara (Plana Baixa), on el passeig marítim continua impracticable. La platja de Casablanca tindrà un espigó nou per a evitar danys en futurs temporals. Però ara per ara encara és un projecte.

A Moncofa (Plana Baixa), en canvi, on ja s’havia reparat l’accés a la platja, ara ha tornat a veure’s afectat ara pel temporal Filomena i tornen a estar quasi com abans.

Més al sud, al Puig (Horta) continua sense reparar-se l’espigó i Tavernes de la Valldigna (Safor) espera una solució definitiva per a la platja de la Goleta, que va quedar destrossada i la mar, fins i tot, va entrar dins les cases. El veïnat va pagar la construcció d’un mur i l’Ajuntament va refer un cordó dunar, però el consistori reconeix que molt probablement el pròxim temporal se l’endurà.

A les platges de Sueca i el Perelló (Ribera Baixa) l’enllumenat del passeig marítim que es va emportar el temporal de Gloria segueix sense reparar, així com el litoral de Bellreguard (Safor).

D’altra banda, a la Marina queden per reparar tres cales a Calp, i a Dénia, uns aparcaments i la regeneració de la platja de les Deveses queda pendent de recuperació. El regidor de Platges de Dénia, Pepe Doménech, explica que aquesta zona ja estava deteriorada abans del temporal, “però Gloria la va rematar i va destruir, fins i tot, pas de cases”.

Els ajuntaments afectats insisteixen que el Ministeri de Transició Ecològica ha d’actuar amb mesures permanents. Serà l’única manera que no s’hagen de tornar a lamentar danys com estos.

També et pot interessar

stats