Un any des que els més menuts tornaven als carrers després del confinament domiciliari

La Fundació Créixer Jugant i 1.500 entitats demanen al govern espanyol que el 26 d'abril es declare el Dia del Xiquet i la Xiqueta

Un any des que els més menuts tornaren al carrer després del confinament domiciliari / À Punt NTC

Aquest dilluns 26 d'abril de fa un any va ser el dia en què per fi els xiquets i les xiquetes van poder xafar el carrer després de 42 dies tancats a casa pel confinament. Una data que els més menuts encara no obliden. 

Els experts coincideixen que durant tot este temps els més menuts han donat un exemple d'adaptació i comportament. La psicòloga infantil Sara Ros ha explicat a À Punt NTC que fa un any, els menors de la casa van ser els “grans oblidats”. “Ningú no va pensar que els xiquets i les xiquetes tenien necessitats físiques i emocionals”, ha dit. 

Un any després del confinament domiciliari, l'empremta psicològica de la Covid-19 és cada vegada més evident, ja que el nombre de consultes d’orientació tant d’adults com de la població infantil han crescut. 

Tot i això, els menuts han donat una lliçó de vida als adults. Per aquest motiu, i en vista del seu comportament exemplar, la Fundació Créixer Jugant i 1.500 entitats més han demanat al govern espanyol que el 26 d'abril es declare oficialment el Dia del Xiquet i la Xiqueta. 

També et pot interessar

stats