Un agricultor d'Algemesí regala 20.000 quilos de caquis perquè no troba comprador

Ha explicat que va confiar en una varietat experimental que dona un fruit ple de taques. Ell va comprar llicències i va invertir en sequiatges, regs i adobs, i calcula pèrdues de vora 40.000 euros

Un agricultor d'Algemesí regala 20.000 quilos de caquis perquè no li'ls compra ningú
Ana Moure
16 de setembre 2021 - 20:19

Un agricultor d'Algemesí ha decidit regalar 20.000 quilos de caquis perquè no li'ls compra ningú. La raó és que la majoria de la collita té unes taques que causen rebuig a l'hora de comercialitzar-los. És una varietat experimental en la qual ha fet una inversió important, de diners i d’anys de faena. 

Entre la compra de llicències, sequiatges, regs i adobs, aquest llaurador calcula que ha perdut de 30.000 a 40.000 euros. Humberto Taglialatela, com que diu estar cansat de perdre diners, ha explicat que s'estima més regalar la collita a una entitat benèfica que malvendre-la. Al camp ha mostrat a À Punt el fruit, que, segons diu ell, "és de primera qualitat", però, això sí, ple de taques i, per aquesta raó, de cinc campanyes només n'ha pogut vendre una.

També ha decidit fer una crida en les xarxes i regalar els 20.000 quilos de collita a qui ho necessite.

SE REGALAN 20 MIL KILOS KAKI MAXIM...ANTES DE Q SE ECHEN A PERDER...PARA ONG BANCOS ALIMENTOS RESIDENCUAS MAYORES...695914026

Posted by Humberto Taglialatela Aliaga on Tuesday, September 14, 2021

El llaurador ha explicat que els comerços han tingut problemes per a comercialitzar-la degut a les taques i li han dit que no la volen. Tagliatela ha explicat que també ha rebut la telefonada d'un parell d'entitats, però li han fet ofertes per la meitat del que val la fruita. "Sempre hi ha oportunistes. Alguns m’han oferit 20 cèntims, 30 cèntims, però és que aquesta fruita val 40 cèntims com a mínim". 

Humberto Taglialatela sent impotència perquè, quan va comprar les llicències d'aquests arbres, ara fa cinc anys, no esperava el resultat que s’ha trobat. "Legalment no puc reclamar res perquè he signat un contracte de vint fulls que ni he llegit. I com que és una varietat experimental, s’han blindat bé”. Diu que ara li tocarà arrancar els arbres.

També et pot interessar