Un advocat valencià denuncia el ministre de Sanitat per prevaricació davant del Suprem

El lletrat considera que Illa ha impedit a tota la Comunitat Valenciana entrar en la fase 1 a pesar de complir els requisits.

Un advocat valencià denuncia el ministre de Sanitat per prevaricació davant del Suprem
Un advocat valencià denuncia el ministre de Sanitat per prevaricació davant del Suprem

Un advocat de València ha presentat una querella davant del Tribunal Suprem per un suposat delicte de prevaricació administrativa contra el ministre de Sanitat, Salvador Illa, per haver impedit que tota la Comunitat Valenciana entrara en la fase 1 de la desescalada a pesar de “complir els requisits”.

En aquesta querella, presentada pel lletrat Luis Vericat, se subratlla la “urgència d’investigar els fets” davant de la possibilitat que hi haja territoris que han passat a la fase 1 sense complir els requisits establits o en una situació pitjor a la de la Comunitat Valenciana, perquè “el risc per a la salut i la vida de les persones estaria en joc”.

La querella recorda que es van mantindre reunions bilaterals entre la Generalitat i el Ministeri. Segons el parer del querellant, “tot apunta al fet que la decisió del ministre ha sigut totalment arbitrària i sabent que era injusta”.

La querella inclou diversos tuits i declaracions extretes de compareixences públiques del president, Ximo Puig, i la consellera Barceló, davant d’aquest anunci.

L’advocat querellant entén que “de les declaracions del president de la Generalitat i de la consellera de Sanitat es desprén que la decisió del ministre de Sanitat s’ha adoptat de manera totalment arbitrària ja que, tot i reunir la Comunitat Valenciana els requisits exigits pel Ministeri de Sanitat per a passar a la fase 1, i coneixent el ministre aquesta realitat, s’ha decidit que la majoria de departaments sanitaris de la Comunitat Valenciana no passen a la fase 1”.

També et pot interessar