Un adult consumeix uns 8.100 microplàstics a l'any a través de mol·luscos

Les ostres, clòtxines, tellines, caragols marins, navalles i escopinyes analitzades per la URV de Tarragona han presentat diferents nivells de microplàstics

Els investigadors han analitzat més de 2.300 mol·luscos individuals i s'han extret 1.460 microplàstics
Els investigadors han analitzat més de 2.300 mol·luscos individuals i se n'han extret 1.460 microplàstics / URV

Investigadors del grup TecnAtox de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona han determinat en un estudi que el consum mitjà anual de microplàstics a través de mol·luscos per part de la població general adulta és d'uns 8.100.

L'equip investigador ha determinat la concentració, morfologia i composició de microplàstics en espècies de mol·luscos consumits de la costa catalana. Han analitzat més de 2.300 mol·luscos individuals i se n'han extret 1.460 microplàstics.

Han estudiat clòtxines, ostres, caragol marí, escopinyes, navalles i tellines que havien recollit productors a la costa catalana: les ostres i les clòtxines han mostrat la concentració més gran de microplàstics per mostra, amb nivells de 23 i 19 microplàstics per individu.

Les tellines, caragols marins, navalles i escopinyes analitzades han presentat uns nivells de 0,5, 5, 10 i 10 microplàstics per mostra de mitjana, respectivament.

Relació amb malalties inflamatòries de l'aparell digestiu

Els investigadors han aclarit que "encara falta estudiar més" sobre els efectes sobre la salut dels microplàstics, però han advertit que alguns estudis indiquen que poden estar relacionats amb malalties inflamatòries de l'aparell digestiu.

També et pot interessar

stats