Un accident de trànsit provoca un incendi forestal a Fontanars

El foc, que es troba estabilitzat, ha obligat a mobilitzar una desena de mitjans aeris

Imatge dels mitjans terrestres treballant en la extinció
Imatge dels medis terrestres treballant en l'extinció / À Punt NTC

Un accident de trànsit aquest dilluns de vesprada al camí de Gamellons, a Ontinyent, ha ocasionat un incendi forestal a Fontanars dels Alforins, on treballen una desena de mitjans aeries. A l'interior del vehicle, que s'ha precipitat pel barranc, viatjaven uns joves. Segons han informat els bombers els ocupants del cotxe estan bé. 

El foc s'ha originat en una una àrea molt rica en vegetació, al peu de l’alt de la Creu i de la cova Alta. L’evolució de l’incendi ha olbigat a mobilitzar una desena mitjans aeris, quatre unitats de bombers forestals del Servei de Bombers i Bomberes Forestals de la Generalitat, quatre brigades de la Diputació de València, tres autobombes, un coordinador forestal i un agent mediambiental. Ha quedat estabilitzat cap a les 19:30 hores, segons han informat fonts del 112.

Durant els treballs d'extinció han traslladat un bomber forestal a un centre hospitalari degut a un colp de calor, però no té gravetat.

Els bombers durant el seu treball
Els bombers durant el seu treball / À Punt NTC
El camí de Gamellons, a la falda de l'alt de la Creu
El camí de Gamellons, a la falda de l'alt de la Creu / Generalitat Valenciana

Quatre incendis més a la Comunitat Valenciana

A més dels incendis forestals de Fontanars dels Alforins i l'Olleria, aquest dilluns se n'han originat quatre més de vegetació. Un a Gandia, també estabilitzat, en el qual també han intervingut quatre mitjans aeris, i d'altres a Setaigües, Guadassuar i Requena, ja extingits.

Segons ha informat el 112 en el seu compte de Twitter, el risc d'incendis forestals per a aquest dimarts és "extrem" a l'interior de la província de València. A la resta de la Comunitat Valenciana el risc és alt, excepte al litoral i interior nord de Castelló.

Segons les mateixes fonts, al llarg de la vesprada han continuat treballant bombers de Xàtiva, Ontinyent i bombers voluntaris de Vallada, així com diversos comandaments del Consorci de Bombers i Bomberes, de les brigades de la Diputació, bombers forestals de GVA-Sgise i mitjans aeris. 

També et pot interessar

stats