Un 8M sense multituds, però igualment combatiu

Les restriccions sanitàries han obligat a prescindir de les tradicionals manifestacions i canviar-les per ‘performances’ i accions als balcons.

VÍDEO | Un 8M sense multituds, però igualment combatiu

Encara que finalment la delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana no va prohibir les concentracions que el moviment feminista els havia notificat, com sí que va fer a Madrid, aquest dilluns el moviment feminista valencià s’ha adaptat a la pandèmia per a dur a terme els actes reivindicatius del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones.

L’Assemblea Feminista de València, que ha organitzat actes durant tot el dia, ha fet una crida a eixir als balcons a les 20:00 hores per a “ballar i fer soroll” com una forma de “reivindicar les essencials”, totes les treballadores que es dediquen a les cures, la sanitat i la neteja, i que han estat treballant en la primera línia de la pandèmia des de fa ja quasi un any.

A més, la Coordinadora Feminista de València ha fet una performance a la plaça de l’Ajuntament del cap i casal, on s’han representat les quatre onades del feminisme, que s’ha pogut seguir en directe en les seues xarxes i també per la televisió d’À Punt, a través del programa Bona vesprada.

Programa que també ha estat present en la bicicletada que ha organitzat l’Assemblea 8M de la ciutat de Castelló, que ha acabat amb una penjada de reivindicacions al voltant del parc de Ribalta.

A diferència de la resta del territori valencià, a la província d’Alacant la CGT havia convocat vaga, amb els consegüents piquets informatius al llarg de tot el dia.

A Alacant han fet una manifestació a la qual han assistit més de cent persones per reivindicar “la igualtat de condicions en els treballs tant assalariats com no remunerats”. Una marxa que s’ha organitzat en dues columnes per a poder mantindre la distància social. També s’han organitzat 10 concentracions bambolla per tota la ciutat per tal de complir les recomanacions de Sanitat, en què la Plataforma Feminista d’Alacant ha explicat que cal “vacunar-se com a societat contra el virus de la violència masclista”. A més, a Dénia s’ha organitzat una cadena de dones i a Elx, una concentració.

Unes reivindicacions que enguany s’han dut a terme de forma diferent, però que encara són necessàries, com demostra el fet que aquest mateix dilluns de matí un home ha intentat assassinar la seua exparella a Massamagrell (Horta Nord).

També et pot interessar

stats