Un 83% de les dones europees entre 16 i 29 anys limiten els seus moviments per por d'assalts

Uns 22 milions de persones han experimentat algun tipus de violència en els últims dotze mesos.

Una xica camina a soles per una ciutat
Una xica camina a soles per una ciutat

El 83% de les dones entre 16 i 29 anys que viuen a Europa limiten els llocs on van i amb qui passen el temps lliure per por de ser víctimes d'assetjament o d’abús, segons l'estudi "Delictes, seguretat i drets de les víctimes", publicat per l'Agència de Drets Fonamentals (FRA) de la Unió Europea, que mostra que, en general, només es denuncien un terç de tots els episodis de violència física.

A més, segons el mateix informe, només un 30% dels incidents de violència física han sigut notificats en els últims 5 anys; una xifra que varia entre el 9% i el 40% segons els països, fet que posa en relleu els diferents nivells de confiança en la capacitat o voluntat de la Policia d'investigar els delictes.

En l'estudi també es recull una enquesta a 35.000 persones dels 27 països comunitaris, més el Regne Unit i Macedònia del Nord, que mostren que, en els cinc anys anteriors, un 9% va experimentar algun tipus de violència, i un 6% en els dotze mesos abans de l'informe, la qual cosa suposa 22 milions de persones.

Respecte de l'assetjament, el 29% dels qui viuen a la UE, quasi 110 milions de persones, van patir comentaris, gestos o missatges ofensius o amenaçadors en els últims dotze mesos, xifra que arriba al 41% si el període s'allarga a cinc anys arrere.

Les dades de la FRA assenyalen també que el 23% dels joves entre 16 i 29 anys van patir algun tipus de violència en els cinc anys anteriors a l'informe, enfront d'un 10% en altres grups d'edat.

Altres grups que experimenten més agressions que la mitjana de la població són les minories ètniques (22%), els no heterosexuals (19%) i les persones amb discapacitat (17%).

Pel que fa a l'assetjament, els grups més afectats són, de nou, els joves (61%), la comunitat LGBTI (57%), els immigrants (54%) o les persones amb discapacitat o problemes de salut (50%).

També et pot interessar

stats