Un 81% de les dones treballadores amb fills té problemes per a conciliar

Aquest dissabte se celebra el primer Dia Nacional de la Conciliació i la Corresponsabilitat.

Aquest dissabte se celebra el primer Dia Nacional de la Conciliació i la Corresponsabilitat
Aquest dissabte se celebra el primer Dia Nacional de la Conciliació i la Corresponsabilitat

Dos de cada tres treballadors, el 67,8%, reconeixen tindre problemes per a conciliar la jornada laboral amb la vida personal o familiar, un percentatge que s'eleva al 81% quan es pregunta a dones treballadores amb fills o responsabilitats familiars. 

Són dades d'una enquesta realitzada per Adecco amb motiu del 23 de març, Dia Nacional de la Conciliació i la Corresponsabilitat, que mostra diferències entre homes i dones a l'hora d'analitzar els problemes per a conciliar. Enguany és el primer en què se celebra després que el govern espanyol fixara en 2018 la data amb l'objectiu de conscienciar la societat per a avançar en el repartiment equilibrat de responsabilitats. 

De tots els treballadors enquestats, el 67,8% afirma que els problemes de conciliació són més freqüents del que desitjarien; un 22,7% diu que els problemes són esporàdics; i el 7,3% afirma no tindre'n mai. 

En el cas de les dones que són mares, 8 de cada 10 afirmen que freqüentment tenen problemes per a conciliar, i un 4,7% assegura no tindre'ls mai. 

Quant als treballadors que s'han acollit a alguna mesura de conciliació, el 68,7% són dones i el 31,3%, homes. Les principals mesures són la flexibilitat horària (41,9%), els dies de lliure disposició (30,1%) i l'ús de permisos especials per a acompanyar familiars a visites mèdiques (14,2%). El 7,3% van demanar reducció de jornada per maternitat o paternitat (el 95% van ser dones) i el 6,5%, teletreball.

També et pot interessar

stats