Fins a un 80% de les agressions al col·lectiu LGTBI no es denuncien

L'any passat es van registrar 629 casos de delictes d'odi i discriminació.

Dos xiques portant banderes LGTBI
Dos xiques portant banderes LGTBI

Les entitats LGTBI van registrar en 2017 un total de 629 denúncies per casos de delictes d'odi i discriminació, més del doble que en 2016. No obstant això, calculen que les víctimes són moltes més, perquè al voltant d'un 80% de les agressions no es denuncien.

Aquestes dades s'extrauen de l'Informe sobre delictes d'odi i incidents discriminatoris al col·lectiu LGTBI 2018, de la Federació Espanyola de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (FELGTB). "La LGTBfòbia continua fent de les seues. Necessitem amb urgència un marc legal que ens protegisca", ha precisat la presidenta de l'organització, Uge Sangil. Sangil s'ha referit a la Llei d'igualtat LGTB, que es troba en el Congrés dels Diputats, per a reclamar als grups parlamentaris "rapidesa en la seua aprovació".

L'informe, que analitza 332 casos dels almenys 629 registrats, revela que el 73% de les víctimes eren homes gais; el 21%, dones lesbianes; el 8%, transsexuals; i un 2%, bisexuals. Això no significa, segons ha explicat una de les autores de l'estudi, Violeta Assiego, que hi haja menys agressions cap a lesbianes, transsexuals i bisexuals, sinó al fet que no s'atreveixen a denunciar-ho enfront dels homes gais, que tenen un "reconeixement" major en la societat.

En aquest sentit, l'expresident de la federació, Jesús Generelo, ha precisat que aquestes dades "no són representatives del que està passant" a Espanya, perquè només un 10% o 15% de les víctimes ho denuncia.

"No denuncien perquè a Espanya encara es té por a eixir de l'armari", ha subratllat Sangil. Per la seua banda, el director general per a la Igualtat de Tracte i No Discriminació, Ignacio Sola, ha expressat un sentiment de "ràbia" pel més de mig miler de víctimes. "Els delictes d'odi són una de les qüestions més empobridores de la societat", ha precisat. Així mateix, ha proposat una formació obligatòria per als professors per a previndre els casos d'assetjament escolar.

També et pot interessar

stats