Un 67% dels metges valencians opina que els centres de salut no estan preparats per als rebrots

Són els resultats d'una enquesta elaborada per Fomap en juny a 611 metges i metgesses de família i pediatres.

Un centre de salut durant la pandèmia
Un centre de salut durant la pandèmia / À Punt NTC

El 67% dels metges i metgesses de família i pediatria de l'atenció primària de la Comunitat Valenciana creu que el centre de salut en què treballa no està preparat per a fer front als rebrots de la Covid-19 i un 86% assegura que no ha rebut els recursos tecnològics anunciats per la Conselleria de Sanitat per a afavorir les consultes telemàtiques després de la crisi sanitària. Aquestes són algunes de les conclusions d'una enquesta a 611 metges de família i pediatres sobre la situació de l'atenció primària a la Comunitat Valenciana després de la Covid-19, feta del 15 al 29 de juny pel Fòrum de Metges d'Atenció Primària de la Comunitat Valenciana (Fomap-CV).

La portaveu de Fomap-CV i presidenta de la Societat Valenciana de Medicina Familiar i Comunitària (Sovamfyc), María Ángeles Medina, ha assegurat que els resultats de l'enquesta reflecteixen la "decepció i falta de confiança" del col·lectiu mèdic davant la situació de crisi que ha provocat el coronavirus. A la Comunitat Valenciana hi ha set rebrots actius que afecten prop de 60 persones (Castelló, Foios, València –dos focus–, Rafelbunyol, Llíria, Cullera), però la Generalitat insisteix que tots estan sota control. Divendres, la Conselleria de Sanitat donava per tancat el que s'havia declarat a Burjassot.

L'enquesta elaborada per Fomap també revela que el 36% dels metges i metgesses assegura no disposar d'un protocol escrit desenvolupat des de l'adreça del seu departament i orientat a la desescalada en atenció primària. Per contra, un 38% assegura que sí que disposa d'aquesta ferramenta. I el 17% afirma tindre un protocol "clar i concís".

Preguntats per si han tingut a la disposició material de protecció suficient i adequat per als professionals de tots els centre de salut segons el risc d'exposició i el moment de la crisi sanitària, el 72% contesta que "actualment sí", mentre que un 18% considera que "mai" ha sigut suficient. I respecte als reforços de personal, el 44% respon que no s'ha contractat a ningú en el seu centre de salut.

També et pot interessar

stats