Un 50% de la població espanyola té al menys una dosi de la vacuna contra la Covid

La ministra de Sanitat situa el següent objectiu a aconseguir la pauta completa de la meitat de la població en la setmana del 19 de juliol

Centre de vacunació instal·lat en el Palau de Congressos de Castelló
Centre de vacunació al Palau de Congressos de Castelló de la Plana / À Punt NTC

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha explicat aquest dimecres després del Consell Interterritorial de Salut, que Espanya ha assolit noves fites: el 50% de la població té almenys una dosi de la vacuna. En concret, el Ministeri de Sanitat recull en el web que 23.772.029 persones tenen administrada almenys una dosi i 15.138.439 ja tenen la pauta completa.

Pel que fa a la vacunació a la Comunitat Valenciana, un total de 2.419.177 persones compten ja amb una dosi, això representa el 52,9 per cent de la població total en edat de vacunar. Amb la pauta completa d'immunització, hi ha 1.515.794 persones, un 32,6 per cent del total.

Darias ha defés també que aquest dimarts s'ha aconseguit un nou rècord de vacunació diària, 680.500 dosis administrades més que ahir dimarts. "Un esforç conjunt", ha agraït la ministra. Entre altres dades, Darias també ha dit que el 82% de les persones majors de 40 anys tenen ja una dosi i el 47%, la pauta completa. "Xifres espectaculars", ha dit.

La ministra de Sanitat defén la velocitat de creuer de la vacunació massiva i recorda que el següent objectiu és aconseguir la pauta completa del 50% de la població en la setmana del 19 de juliol.

També et pot interessar

stats