Un 48% de les persones ateses per Càrites a València són nous usuaris

Els perfils majoritaris són persones migrants en situació irregular, dones soles, parelles amb menors a càrrec i persones amb vivenda precària

Un 48% de les persones que atén Càritas València son noves
Un 48% de les persones que atén Càritas València són nous usuaris / À Punt NTC

Càritas València ha presentat este dijous la seua memòria anual, en la qual destaca una xifra especialment preocupant: un 48% de les persones ateses són usuaris nous. Crida l'atenció també la cronificació de la pobresa: quasi un 8% dels que acudeixen a Càritas són usuaris des de fa més d'una dècada.

Els perfils majoritaris de les atencions que Càritas València va fer l'any passat són persones migrants en situació irregular, dones soles, parelles amb menors a càrrec i persones amb vivenda precària. El 18% de les ajudes econòmiques es destinen a vivenda i destaca també que un 66% estan llogades per subarrendament, un col·lectiu especialment vulnerable.

"Les polítiques d'habitatge es poden enfocar en dos dimensions: o les enfoquem en la dimensió més economicista, on l'habitatge es planteja com un bé d'inversió i consum, o l'enfoquem des del punt de vista dels drets humans, i esta és la mirada que nosaltres creiem que les polítiques públiques han d'incorporar", ha dit la directora de Càritas València, Aurora Aranda.

Belén Lado, secretària general de l'ONG a la ciutat, ha explicat que eixos perfils "es mantindran". Segons expliquen en l'organització, hui dia tindre ocupació ja no és un sinònim de tindre protecció ni tampoc és garantia de poder tindre una vida digna i en bones condicions.

Al darrere de les xifres i els percentatges s'amaguen les històries de les quasi 55.000 persones que Càritas ha acompanyat el 2023, un 5% més que l'any anterior.

També et pot interessar

stats