Un de cada 300 joves té una anomalia cardíaca que pot causar la mort sobtada

La pràctica habitual d'activitat física multiplica per tres el risc de defunció d'aquests pacients

Un de cada 300 joves té una anomalia cardíaca que pot causar la mort sobtada
Un de cada 300 joves té una anomalia cardíaca que pot causar la mort sobtada

Un de cada tres-cents joves té una anomalia cardíaca que pot causar una mort sobtada i, en aquests pacients, la pràctica habitual d'activitat física multiplica per tres el risc de defunció. Per això, els experts aconsellen una revisió generalitzada amb electrocardiograma als xiquets 9 o 10 anys, sobretot als esportistes.

Aquestes són les principals conclusions de Cardiopredict, un programa pilot que té com a objectiu desenvolupar un examen cardiovascular en adolescents amb la intenció de detectar anticipadament anomalies cardiovasculars silencioses, però potencialment letals i que estima que es poden previndre fins a un 90% les morts provocades per aquestes patologies.

Per això, la cardiòloga i coordinadora del projecte, Alicia Maceira, ha reclamat que es generalitze la revisió cardiològica bàsica amb un electrocardiograma perquè "no suposa uns costos molt elevats". De fet, ja hi ha països en què és obligatori perquè "la prevenció" de la mort sobtada "és el diagnòstic abans que ocórrega el succés".

Sobre aquest tema, ha assenyalat que afecta més a xics que a xiquetes i, segons Maceira, pot ser que estiga relacionada amb el fet que els xiquets realitzen més esport. No obstant això, ha recalcat que la pràctica d'exercici "sempre" és beneficiós, però en aquests casos s'ha de seguir una activitat programada i supervisada.

També et pot interessar

stats