Un 26% dels tractaments per addiccions pertanyen a les apostes en línia

La psicòloga Pilar Piera alerta en 'Les notícies del matí' que, cada vegada més, aquesta addicció afecta persones més joves

Un 26% dels tractaments per addiccions pertanyen a les apostes en línia
Un 26% dels tractaments per addiccions pertanyen a les apostes en línia

Prop de 430.000 persones tenen addicció a les apostes en línia a tot l'estat. Un problema en què, cada vegada, són més els joves que cauen amb facilitat per l'anonimat que proporciona internet. Són dades facilitades per la psicòloga experta en addiccions i directora tècnica de l'associació AVANT, Pilar Piera. En declaracions a Les notícies del matí, l'experta ha alertat que el tractament psicològic per aquestes addicions ja representa un 26% del total i que l'edat de inici en problemes d'addicció cada vegada es més baixa.

"Els joves aposten ara més en línia, són persones entre 18 i 25 anys. L'edat està baixant cada vegada més", ha assegurat Piera, qui també ha comentat que ja hi ha a tot el món 2.500 webs per a fer apostes en línia. Davant d'aquesta realitat, l'acord de pressupostos entre el PSOE i Podem inclou la regulació de la publicitat de les cases d'apostes en línia. Indiquen que aquestes companyies haurien de reparar les conseqüències negatives del joc i fer campanyes informatives. 

Una iniciativa que ha valorat positivament la directora tècnica d'AVANT. "Estem parlant d'un volum de negoci que maneja 13.700 milions d'euros a l'any i un nombre de persones que juguen al voltant d'1.600.000. No és una qüestió de diners, sinó de salut pública", ha afegit.

També et pot interessar

stats