Un 20% de la població és persona altament sensible

Aquest tret característic, conegut com a PAS, fa que experimenten l'entorn i les emocions d'una manera més intensa que la resta

Les persones amb alta sensibilitat demanen visibilitat / À Punt NTC

Les persones amb alta sensibilitat es reivindiquen i demanen visibilitat. Són el 20% de la població amb un tret característic: experimenten l'entorn i les emocions d'una manera més intensa que la resta. Aquest tret diferencial acaba sent tractat amb fàrmacs, com si es tractara d'una malaltia, sense cap raó mèdica.

Alguns estímuls externs com sorolls forts, que a moltes persones causarien certa molèstia, a aquest col·lectiu l'altera profundament. Sara Olivas i Marta Fabián són dos joves que formen part de la població amb alta sensibilitat, el que es coneix com a PAS. 

Les dues han llançat la revista Impasible amb l'objectiu de donar visibilitat a aquest tret, allunyat del que demana o valora una societat cada vegada més agressiva i competitiva.

La psicòloga Àndrea Mónaco ha explicat a À Punt que moltes vegades aquestes persones no són ben enteses, per la qual cosa acaben diagnosticades com a trastorn de la personalitat o depressió, per desconeixement del que veritablement són. L'experta reconeix que la societat actual té tendència a convertir en patologia el que no entén i a resoldre la situació amb medicaments. 

En webs com la de l'associació Apase qualsevol persona pot saber si pateix una sensibilitat particular. Només cal respondre un qüestionari on es planteja el grau de reacció l'ambient extern o el processament mental de les situacions. 

També et pot interessar

stats