Els últims quatre positius de l'empresa de Rafelbunyol correponen a infeccions passades

Sanitat continua fent el seguiment dels contactes de les 26 persones contagiades per a tallar la propagació del virus.

Les autoritats sanitàries realitzen el seguiment del rebrot a Castelló
Les autoritats sanitàries realitzen el seguiment del rebrot a Castelló / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat ha confirmat aquest migdia que els quatre casos que estaven pendents el brot de coronavirus detectat en una empresa càrnia de Rafelbunyol, la corresponen a infeccions passades. Per tant, es descarten com a part del brot detectat la setmana passada. En aquests moments queden tres casos actius d’aquest brot que ha afectat un total de nou persones. La resta de persones que presentaven anticossos i pensaven haver estat afectades, per tant, havien passat la malaltia en un període anterior al rebrot.

La Generalitat desinfecta la zona del rebrot de Castelló i l'Ajuntament reparteix mascaretes entre el veïnat

L’Ajuntament de Castelló ha repartit mascaretes entre la població més vulnerable resident al barri Sant Llorenç, on s’ha detectat un brot de coronavirus que deixa ja almenys 23 persones infectades, segons les últimes dades de la Conselleria de Sanitat. A partir del dilluns, la Conselleria d'Habitatge desinfectarà, per segona vegada, les zones comunes de sis blocs de vivendes, concretament la plaça Urban, vestíbuls, escales i ascensors, amb l’objectiu de minimitzar al màxim les possibilitats de contagi.

El portaveu de l’equip de govern de Castelló, Rafa Simó, ha detallat aquest dijous en una roda de premsa telemàtica que la comunicació entre l’Ajuntament i la Conselleria de Sanitat és “constant” per a conéixer l’evolució del focus. Segons ha dit, el departament encapçalat per Ana Barceló ha demanat al consistori que apel·le a la responsabilitat individual i col·lectiva del veïnat per a evitar que es propague el virus.

Sanitat insisteix que la situació està delimitada i controlada. La direcció general de Salut Pública continua fent el seguiment dels contactes d'aquest grup format per diversos nuclis familiars. La falta de mesures d'higiene i de distanciament social en una festa durant la Nit de Sant Joan podria ser la causa dels contagis. Una de les persones afectades va vindre de Lleida, província en què es registren diversos brots importants.

El consistori vol “extremar les precaucions” davant els contagis i, per això, ha repartit mascaretes entre els sectors més vulnerables del veïnat. La Conselleria de Vivenda, per la seua part, serà l’encarregada d’avisar dels horaris de desinfecció i proporcionarà informació de les franges horàries de treball en cadascuna de les escales.

També et pot interessar

stats