Les últimes pluges garanteixen l'abastiment d'aigua de Xodos

La baixada del consum d'aigua durant el confinament també ha ajudat a mantindre les reserves hídriques del municipi.

Les últimes pluges garanteixen l'abastiment d'aigua de Xodos
Les últimes pluges garanteixen l'abastiment d'aigua de Xodos

A Xodos, el mes de juliol el relacionen directament amb l'arribada de camions cisterna, una imatge que enguany encara no s'ha produït. Les pluges dels últims mesos i la baixada del consum d'aigua durant el confinament garanteixen, de moment, l'abastiment d'aquest municipi de l'Alcalatén.

L'alcalde de Xodos, Augusto Solsona, es mostra caut perquè, a pesar que de moment el poble té aigua suficient per a abastir les necessitats de tots els veïns i veïnes, ha recordat que encara queden setmanes d'estiu i que, si el mes d'agost és sec i augmenten les visites de turistes, podrien acabar-se els recursos hídrics. Si arribara aquesta situació, la Diputació de Castelló enviaria els camions cisterna per a garantir l'abastiment.

La problemàtica relacionada amb la manca d'aigua afecta des de fa anys poblacions com Xodos, Culla o Benafigos, que en molts casos s'han quedat sense durant els mesos d'estiu. A Xodos, el veïnat pot gastar una mitjana de 60.000 litres al dia, una quantitat que puja als 100.000 quan arriben els turistes. Per això, aquests municipis d'interior poden arribar a invertir més de 20.000 euros en la compra d'aigua durant l'estiu, una despesa que aquest any estan retardant.

Per a posar fi a la problemàtica, la Diputació de Castelló construirà a Xodos un depòsit amb capacitat per a un milió de litres que garantirà l'aigua per a tot l'any, una actuació que podria repetir-se en altres municipis que pateixen la mateixa situació. Les obres d'aquesta infraestructura hídrica començaran a finals d'any i suposaran una inversió de 160.000 euros.

També et pot interessar

stats