Últimes hores de pagament a l'AP-7

A les 20:00 hores es fa efectiu l'alliberament de l'autopista des d'Alacant fins a Tarragona.

VÍDEO | Últimes hores de pagament a l\'AP-7

Compte arrere per a posar punt final a 47 anys de peatge de l’autopista AP-7 a la Comunitat Valenciana. La via serà gratuïta a partir de les 20:00 hores d’aquest dimarts a tots els trams des de Salou fins a Alacant.

La gratuïtat de l’AP-7 és una demanda històrica de bona part dels pobles afectats, que ara celebren que amb l’alliberament desapareixeran alguns dels punts més congestionats i perillosos de tot el territori. Defenen que milloraran comunicacions entre les comarques que, tot i ser veïnes, s’han sentit allunyades.

Poblacions com ara Ondara aplaudeixen la mesura. “Ens va molt bé, perquè és la principal via de comunicació que tenim. Ondara és un punt estratègic, ja que la via que ens comunica amb València i Alacant és l'AP-7. Per a les persones que l'empren per a la faena és un gran avanç, un gran benefici”, ha assenyalat en Les notícies del matí Pere Picornell, regidor de Medi Ambient del municipi.

Els 367 quilòmetres entre Tarragona i Alacant seran debades en finalitzar la concessió actual, en mans d'Abertis. D'aquesta manera, es farà realitat una de les principals reivindicacions de la Comunitat Valenciana.

Aquesta mesura no ha estat exempta de polèmica, ja que l’empresariat d’Alacant ha defés el pagament de l’autopista, amb peatges més barats per a residents i transportistes, a canvi que el govern espanyol invertisca 2.000 milions d'euros en altres infraestructures estratègiques per a la zona.

Un exemple és el de l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez. En declaracions a Les notícies del matí, el regidor ha assenyalat que “és una notícia important i impactant” i que “caldrà veure si s'ha fet tot el necessari per a garantir que la via puga absorbir aquesta nova realitat”. En aquest sentit, Toni Pérez ha comentat que “és il·lusori pensar que es deixarà de pagar; es farà d'una altra manera”. I ha afegit que la Setmana Santa serà una “prova de foc” per a veure l'impacte de la mesura.

Bonificacions a la circumval·lació d’Alacant

A més, el Ministeri de Foment també ha assegurat que aplicarà bonificacions i gratuïtats temporals als vehicles en determinats trajectes i trams de la circumval·lació d'Alacant a partir de l’1 de gener, davant de la supressió del peatge en el tram de l'AP-7 que dona continuïtat a la via fins a València. 

Es tracta d'una mesura temporal per la necessitat de construir una nova àrea de cobrament a l'altura del Campello que Foment aplicarà per a “no generar un perjuí als usuaris de l'autopista”.

També et pot interessar

stats