Ultimen un pla per a reflotar el ferri encallat a Dénia

Camions cisterna han estat tota la vesprada retirant combustible i ara Baleària ha de decidir com rescatar el vaixell.

Imatge portada: camions cisterna retiren amb mànegues el combustible

A Dénia estudien com reflotar el ferri Pinar del Río, de Baleària, que va encallar divendres en una escullera del port. La naviliera ja ha començat a retirar tot el combustible i altres elements contaminants del vaixell amb camions cisterna. Al mateix temps, Salvament Marítim manté, de manera preventiva, una barrera anticontaminació al voltant de la nau. 

Aquests treballs, que han dut a terme durant tota la vesprada, són els preparatius per a iniciar el pla de reflotament del ferri per a poder dur-lo a port.

En un comunicat, Baleària ha anunciat que estudia dues propostes d'una empresa holandesa especialitzada per a reflotar el vaixell, a pesar que no ha indicat encara quin dia tenen previst fer-ho. Es contempla bé reflotar-lo primer, o traure abans els 70 cotxes que du, per tal d'alleugerir el pes. La naviliera ha de decidir en les pròximes hores quina es la millor opció.

Barreres anticontaminació a l’exterior del ferri

El subdelegat del govern espanyol a València, Roberto González, ha assenyalat que "en principi" no hi ha risc de contaminació a l'exterior pel ferri. En aquest sentit, ha detallat que han de garantir que no existeix projecció de contaminació a la badia. Per això disposen de barreres anticontaminació que estan "fent la seua faena”.

González ha assegurat que esperen que Baleària, entre dilluns i dimarts, definisca com reflotaran la nau. “Les coses són complexes i necessiten un temps", ha subratllat.

La situació del ferri encallat a l'entrada del port no impedeix el trànsit marítim a Dénia, i el trànsit marítim entre la capital de la Marina Alta i les Balears ja s'ha restablit. 

El ferri, que procedia de Palma i Eivissa, va encallar a cent metres de l'escullera del port de Dénia, on havia d'atracar amb 393 passatgers i 70 vehicles a bord, que encara continuen a la bodega del ferri.

També et pot interessar

stats