Últim minut de silenci en memòria de les més de 27.000 víctimes del coronavirus

Aquesta mitjanit finalitzen els deu dies de dol oficial, el més llarg decretat en democràcia.

Minut de silenci del Consell al Palau de la Gneralitat
Minut de silenci del Consell al Palau de la Gneralitat / À Punt NTC

Al llarg de tot l'Estat s’han repetit aquest migdia els últims minuts de silenci en reconeixement a les més de 27.000 víctimes de la pandèmia del coronavirus, en l’últim dels deu dies de dol decretats pel govern espanyol.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, juntament amb la vicepresidenta Mónica Oltra i quatre membres més del Consell, s’han concentrat davant la porta del Palau de la Generalitat, guardant les distàncies de seguretat i proveïts de màscares, per a guardar respecte a les víctimes.

També han protagonitzat actes similars la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, i els regidors de l’Ajuntament de València encapçalats per l’alcalde, Joan Ribó.

Minut de silenci del govern espanyol i els reis

El president del govern d'Espanya, Pedro Sánchez, ha guardat un minut de silenci juntament amb alts càrrecs i personal de Moncloa i ha convidat als òrgans i institucions públiques i privades d'Espanya, i molt especialment tots la ciutadania a sumar-s'hi "com a acte de profund respecte cap a les víctimes".

Minut de silenci del govern espanyol a La Moncloa / Europa Press

Així, el rei Felip VI, la reina Letícia i les seues filles, la princesa d'Astúries i la infanta Sofia, s'han sumat a aquest reconeixement i han guardat un minut de silenci per les víctimes enfront de la façana d'un dels edificis principals del Palau de la Zarzuela.

Aquesta mitjanit finalitzen els deu dies de dol oficial, el més llarg en la història de la democràcia, que el govern va decretar. Les banderes deixaran d'onejar a mig pal i tots els crespons desapareixeran aquest dissabte de les banderes en tots els edificis públics del país, a les oficines d'Espanya a l'exterior i als vaixells de l'Armada.

També et pot interessar

stats