UGT guanya les eleccions del personal funcionari de la Generalitat

El sindicat ha reunit el 34% els vots i tindrà 57 representants

Un home deposita el vot en un urna
Un home deposita el vot en un urna / Alexandru Nika (Shutterstock)

La Federació de Serveis Públics de País Valencià ha guanyat les eleccions del personal funcionari de la Generalitat amb el 34% dels vots i un total de 57 delegats. El seu resultat s’allunya per 6 representants respecte al segon sindicat, CSIF. Les eleccions van ser el passat 23 de maig, quan es van triar els representants dels serveis centrals i les direccions territorials, i aquest dijous 25, quan es van votar els organismes autònoms i la direcció territorial d’Alacant.

Els resultats provisionals oferits per la Generalitat són els següents: UGT, 57 representants amb el 34% dels vots; CSIF, 51 representants amb el 30%; Intersindical, 32 amb el 19%; CCOO, 23 amb el 13%; i CGT, 3, amb l'1%; segons ha informat UGT en un comunicat.

En total, el cens estava compost de 18.000 electors, encara que finalment n'han votat 8.655; el 48% del total. La participació ha baixat respecte a 2019, quan va votar el 56%, si bé en aquell moment el cens era inferior amb 14.400 persones.

A l'espera que Labora trie els seus representants —23 en total— el pròxim 5 de juliol, aquest dijous ha finalitzat el procés de les eleccions sindicals en l'àmbit de la Generalitat que va començar el mes d'abril passat amb el personal laboral. 

També et pot interessar

stats