La UGT denuncia una “campanya de difamació” als professionals sanitaris de l'antiga Fe

El sindicat assegura que la inspecció interna desmenteix les acusacions de la carta anònima d'una presumpta sanitària.

Un sanitari trasllada a un pacients a les instal·lacions de l'antiga Fe de València
Un sanitari trasllada a un pacients a les instal·lacions de l'antiga Fe de València / À Punt NTC

La secció sindical de la UGT en el Departament de València-La Fe ha denunciat una “campanya de difamació” cap als professionals de l'espai sanitari Ernest Lluch a l'antic Hospital La Fe de Campanar. En un comunicat, el sindicat defén la “labor irreprotxable” dels professionals sanitaris i l'esforç que realitzen, i ha titllat de “campanya de difamació infundada” les acusacions abocades en les últimes setmanes contra ells, en referència a la carta anònima d'una presumpta sanitària amb dures crítiques per l'atenció als malalts i la denúncia de la familiar d'un pacient. Les informacions van transcendir dels mitjans de comunicació als jutjats, amb dues denúncies del Partit Popular i l'Associació del Defensor del Pacient.

El delegat i portaveu de la secció sindical, Iván Solaz, assegura que la UGT ha “comprovat personalment” a través dels seus delegats i professionals afiliats que “no hi ha maltractaments ni falta de cap mena de professionalitat per part de l'equip sanitari” com les que denuncia la carta anònima, que ha atribuït a “una campanya orquestrada amb interessos que no tenen res a veure amb la sanitat i el benestar de les persones”.

“És intolerable donar crèdit a una carta anònima i que mitjans i certs polítics la recullen com a certa, quan tenim centenars de professionals deixant-se la pell per a salvar vides en aquests moments”, ha explicat Solaz, que ha qualificat de “vergonyosa” l'actitud d'alguns polítics que “no han xafat l'hospital ni una sola vegada des de l'inici de la pandèmia, però no dubten a anar a la Fiscalia a posar en dubte la professionalitat de l'equip sanitari de La Fe”, en referència a la denúncia del PP.

El comunicat de la UGT subratlla el sobreesforç de la plantilla de l'antiga Fe i relata com alguns professionals han assumit funcions que no els pertoquen per a millorar l'assistència als pacients, com el dels zeladors, que ajuden a alimentar els malalts tot i no ser part de la seua funció. Un treball que Solaz convida a compartir a aquells que han difós “mentides o acusacions tan greus que menyspreen la labor dels professionals de la sanitat pública”.

També et pot interessar

stats