UGT demana a Sanitat canviar de data els exàmens de l'OPO de 2017 i de 2018

L'objectiu és evitar que els aspirants que ja s'han presentat a l'OPO de consolidació ho hagen de tornar a fer perquè no saben encara si han aprovat o no

Oposicions, en una imatge d'arxiu
Prova d'oposicions, en una imatge d'arxiu / GVA

El sindicat UGT-PV ha demanat a la Conselleria de Sanitat que modifique el calendari d'exàmens de l'oferta pública d'ocupació (OPO) 2017 i 2018 per a totes les categories de funcionaris i funcionàries (no personal estatutari). L'objectiu és evitar que els aspirants que ja s'han presentat a l'OPO de consolidació ho hagen de tornar a fer perquè no saben encara si han aprovat o no, segons explica el sindicat aquest divendres.

El sector de Sanitat d'UGT Serveis Públics del País Valencià reclama a Sanitat que espere a finalitzar la fase de concurs de l'OPO de consolidació i a publicar la llista de persones aprovades abans de fixar les dates dels nous exàmens. Des de la Conselleria de Sanitat han informat EFE que "atesa l'obligatorietat de compliment de terminis que estableix la llei de reducció de la temporalitat (Llei 20/2021) ens aboca que se superposen processos que recauen en les mateixes categories professionals, cossos i escales".

Segons informa UGT-PV en un comunicat, va ser l'únic sindicat que va sol·licitar que finalitzara la fase de concurs de consolidació abans d'iniciar la següent OPO, però, indica, la Conselleria "lamentablement no ha atés la petició i ha fixat dates per als exàmens del concurs oposició per als mesos de novembre i desembre".

El sindicat indica que cap categoria ha presentat encara el barem de mèrits per a la fase de concurs en el procés de consolidació ja finalitzat, per la qual cosa molts aspirants hauran de tornar a examinar-se davant dels dubtes de si han aconseguit ja o no accedir a una plaça pública.

UGT afirma que és conscient de la complexitat a l'hora de gestionar tants processos d'oposicions (el que arranca ara d'estabilització inclusivament), però lamenta que com que no s'acoblen els calendaris "s'obliga les persones opositores a un doble esforç, en molts casos, sense profit".

A més, indica, suposa també una sobrecàrrega per a la mateixa Conselleria de Sanitat, que haurà de gestionar per partida doble la documentació de les diferents OPO.

També et pot interessar

stats