UGT celebrarà a València el 43 Congrés Confederal a València

Serà en novembre de 2020 i tractarà el repte de la digitalització, la reducció de la jornada i la formació permanent dels treballadors.

UGT celebrarà a València el 43 Congrés Confederal a València
UGT celebrarà a València el 43 Congrés Confederal a València

UGT celebrarà a València el 43 Congrés Confederal en novembre de 2020. La cita reunirà  unes 1.200 persones durant els quatre dies de celebració i buscarà alternatives al repte de la digitalització, la reducció de jornada, la formació permanent dels treballadors i el manteniment de l'estat del benestar.

El secretari general del sindicat, Pepe Álvarez, ha comunicat aquesta decisió –a falta d'aprovar-se pel comité confederal– a l'alcalde de València, Joan Ribó, durant una visita institucional a l'Ajuntament. Serà la segona vegada en democràcia que UGT celebre aquest congrés fora de Madrid ja que en 1978 es va organitzar a Barcelona.

El congrés comptarà amb l'assistència d'unes 1.200 persones, de les quals 200 seran convidats internacionals, i amb un acte de clausura amb la presència d'entre 2.000 i 3.000 delegats sindicals de la Comunitat Valenciana i comunitats de l'entorn, segons ha dit el secretari general.

La cita es planteja com la culminació del procés de canvis interns en l'estructura del sindicat i de la consolidació de noves organitzacions que ha posat en marxa en els últims anys.

Álvarez ha recordat que UGT celebra els seus 130 anys d'història i el congrés permetrà donar "un impuls" per als pròxims deu o quinze anys i treballar perquè les persones "puguen viure un poc millor".

Per la seua banda, l'alcalde de València ha exposat al líder d'UGT la necessitat de canviar lleis laborals com l'Estatut dels Treballadors per a superar els elevats nivells de pobresa i la inestabilitat laboral. "És necessari canviar la legislació per a donar estabilitat i qualitat al treball, imprescindible per a tindre una societat on tots puguen desenvolupar-se", ha conclòs.

També et pot interessar

stats