La UE reuneix els ministres de Sanitat per a coordinar una resposta davant el coronavirus

La consellera Ana Barceló hi assisteix en representació de totes les comunitats autònomes.

Seu de la Comissió Europea en una imatge d'arxiu
Seu de la Comissió Europea en una imatge d'arxiu / À Punt NTC.

Els ministres de Sanitat de la Unió Europea (UE) celebren aquest dijous una reunió extraordinària per a abordar la situació del coronavirus (Covid-19), en què tractaran de coordinar una resposta per a evitar la propagació del virus. A la cita assisteix per part d'Espanya el ministre de Sanitat, Salvador Illa.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, participarà en la reunió com a representants de totes les comunitats autònomes. La Comunitat Valenciana ostenta aquest semestre la representació de totes comunitats autònomes en el Consell d'Europa en la coordinació de sanitat.

Els titulars europeus mantindran un debat sobre "les mesures d'emergència" i les "solucions per a previndre l'expansió del brot" a la UE i adoptaran conclusions sobre aquesta crisi sanitària.

La comissària de Sanitat, Stella Kyriakides, ha recordat que "l'epicentre del virus continua estant a la Xina, on s’han detectat el 99% dels casos". A més, ha afegit que els estats membres tenen sistemes sanitaris “forts i ben preparats” per a abordar potencials casos d’infecció del Covid-19.

El passat 28 de gener, la Comissió Europea va anunciar que havia activat el sistema de protecció civil de la UE per a repatriar ciutadans comunitaris que es trobaven a la Xina, epicentre del virus. En concret, 22 espanyols van arribar a Madrid el 31 de gener en un avió noliejat pel Regne Unit i procedent de Wuhan.

stats