La UE denuncia que el sexisme predomina en tots els àmbits i societats

El govern espanyol considera capital combatre i previndre una realitat que està "en la base de la violència" contra les dones.

El ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, i la ministra portaveu, Isabel Celaá
El ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, i la ministra portaveu, Isabel Celaá / Victor Lerena

La Unió Europea (UE) ha denunciat l'extensió i predomini del sexisme "en tots els sectors i societats", així com en " tots els aspectes de l'activitat humana", i ha instat els governs a previndre i combatre una realitat que provoca "danys físics, sexuals, psicològics o socioeconòmics". 

El Consell d'Europa ha publicat un informe amb recomanacions per als estats membres, el qual té la particularitat de ser el primer text internacional que dona una definició del sexisme: "Qualsevol acte, gest, representació visual, manifestació oral o escrita, pràctica o comportament, basat en la idea que una persona o grup de persones és inferior per raó del seu sexe, en l'àmbit públic o privat, en línia o en la vida real". 

Així, ha emés una sèrie de directrius per a previndre'l i combatre'l, amb especial èmfasi en àmbits del llenguatge, internet i xarxes socials, entorn laboral, cultura o esport. 

A propòsit del document, la portaveu de l'executiu espanyol, Isabel Celaá, ha dit que és captital combatre i previndre el sexisme, una realitat que "discrimina i margina les dones" i que està "en la base de la violència contra elles". "Es constata encara en l'any 2019 que el sexisme és un dels principals obstacles per a l'empoderament de les dones i les xiquetes", ha afirmat. 

També et pot interessar

stats