Uber deixarà d'operar la matinada de dissabte a València

Per contra, Cabify anuncia que continuarà operant a València i Alacant.

VÍDEO | Uber deixarà d\'operar la matinada de dissabte a València

Uber ha anunciat que de manera temporal deixa d'oferir els seus serveis a la ciutat de València. La companyia de lloguer de vehicles amb conductor (VTC) ha enviat un missatge als seus usuaris per a comunicar-los la suspensió del servei UberX a partir de la matinada de dissabte. A partir de dissabte entra en vigor la nova ordenança de mobilitat de l'Ajuntament de València que obliga els usuaris de VTC a contractar aquest servei almenys amb 15 minuts d'antelació, una restricció que, segon expliquen en el correu enviat és "incompatible amb la immediatesa" del seu servei. 

En el comunicat fet públic per Uber, l'empresa de lloguer de vehicles amb conductor ha refermat la "seua voluntat de convertir-se en l'aliat de les ciutats", al mateix temps que ha exigit una regulació "justa i que tinga en compte els milers d'usuaris i als centenars de treballadors que han trobat una manera de guanyar-se la vida".

A l'abril la Junta de Govern de l'Ajuntament de València va aprovar una moció d'impuls, presentada per la Regidoria de Mobilitat Sostenible, per a afegir a la nova ordenança de mobilitat aquesta exigència per als VTC. 

Cabify continuarà operant a València i Alacant 

Cabify ha anunciat aquest dijous que continuarà operant a València i Alacant després d'adaptar el seu model de negoci a "les restriccions imposades" per la nova regulació sobre els VTC de la Generalitat. 

L'empresa assumeix l'obligació d'aplicar intervals de quinze minuts d'espera entre la contractació i el trajecte, malgrat criticar que la pèrdua d'immediatesa del servei "no beneficia en res ni la ciutadania ni els usuaris". 

Cabify informa que l'únic canvi per a la clientela de València i Alacant des de l'entrada en vigor del decret de la Generalitat, l'1 de juny, serà la petició que accepten els nous termes i condicions. L'empresa, que assegura que té 300.000 clients potecials registrats a la Comunitat Valenciana, oferirà el servei a través de la filial Miurchi Car SL, que és la que empra a totes les ciutats espanyoles, amb l'excepció de Barcelona.

Ribó defén el servei del taxi i la Generalitat està disposada a dialogar

Preguntat per si estarien disposats a negociar amb l'empresa de lloguer de vehicles amb conductor, l'alcalde en funcions de València, Joan Ribó, ha explicat que la seua posició és clara respecte a aquest tema i ha defensat el taxi perquè es tracta "d'un servei públic i Uber no és un servei públic". D'aquesta manera, Ribó ha deixat clara la posició del l'Ajuntament que començarà a aplicar a partir de demà la nova normativa. 

D'altra banda, la Generalitat, ha indicat que es tracta d'una decisió empresarial i ha assegurat que es mantindrà "oberta a qualsevol via de diàleg" amb l'empresa.

També et pot interessar

stats