La UA impartirà el pròxim curs el títol d'Expert en Subtitulació

Un curs previ d’especialització va formar 21 alumnes que subtitularen tres curtmetratges per al Festival de Cinema Independent d’Elx.

La UA impartirà el pròxim curs el títol d\'Expert en Subtitulació
La UA impartirà el pròxim curs el títol d'Expert en Subtitulació

La Universitat d’Alacant, a través de la Facultat de Filosofia i Lletres, posarà en marxa el pròxim curs 2019-2020 un nou títol d’Expert en Subtitulació. Amb gran demanda, aquesta professió en auge ofereix noves eixides professionals a l'estudiantat de Traducció.

El degà de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA, Juan Mesa, ha explicat que s'ha posat en marxa un conveni de col·laboració amb el Festival Internacional de Cinema Independent d’Elx (Ficie). A traves d'aquesta eina, oferiren al maig el curs d’especialització "Teoria, tècniques i novetats en subtitulació’, germen del futur títol d’expert, amb gran èxit de participació.

Un total de 21 alumnes van rebre formació amb aquest programa i, amb la supervisió de tres professors, van subtitular tres curts per al Ficie: Skin (Guy Nattiv, 2018), On the border (Charles Williams, 2018) i All those creatures (Shujun Wei, 2018), ha explicat el degà.

El nou títol d’Expert en Subtitulació de la Universitat d’Alacant (ESUA) s’impartirà entre març i juny del 2020. Les pràctiques curriculars les faran, a més, en col·laboració amb el Ficie. La preinscripció s’obrirà el 9 de setembre de 2019.

Títol d’Expert en Subtitulació

Aquest títol sorgeix com a resposta a les demandes del mercat de la traducció audiovisual. Les noves plataformes digitals a la carta han fet que es multipliquen els productes audiovisuals susceptibles de ser subtitulats. Al costat d’aquestes plataformes, la televisió i el cinema també continuen fent ús de les diferents opcions de subtitulació per a acostar les produccions a tots els espectadors. I és que la traducció audiovisual ha de tindre en compte tots els tipus d’espectadors, inclosos aquells amb dèficit auditiu o de visió. La idea és que la indústria cinematogràfica i audiovisual arribe a tots i mitjançant tots els mitjans i suports disponibles.

També et pot interessar

stats