Twitter manté el bloqueig a Vox si no esborra el comentari en què acusa el PSOE de promoure la pederàstia

La formació d’Abascal es nega a fer-ho i assegura que la xarxa social no podrà "forçar" al partit a canviar d'opinió.

Imatge d'arxiu de Santiago Abascal, Iván Espinosa de los Monteros, Javier Ortega Smith i Rocío Monasterio
Imatge d'arxiu de Santiago Abascal, Iván Espinosa de los Monteros, Javier Ortega Smith i Rocío Monasterio / Javier Lizón (Efe)

Twitter no desbloquejarà el compte de Vox fins que el partit no esborre el comentari que considera que vulnera la seua política de conducta per incitació a l'odi en acusar el PSOE de promoure la pederàstia. Per la seua banda, la formació liderada per Santiago Abascal es nega a fer-ho, ja que rebutja caure en el que considera una "censura".

El compte de Vox en aquesta xarxa social porta quasi una setmana amb les funcions limitades. Els seus administradors poden accedir-hi i enviar missatges directes als seguidors, però no poden publicar comentaris ni donar 'm'agrada' ni fer 'retuit' a altres usuaris.

A més, la formació d’ultradreta exigeix poder exercir el seu dret a la llibertat d'expressió. "Som un partit legalment constituït, som tercera força política a Espanya i, com nosaltres, milers de ciutadans espanyols estan patint la censura en Twitter i altres xarxes socials", ha proclamat el diputat Manuel Mariscal des del seu compte personal.

Tot i aquestes manifestacions, Twitter ha defensat que és una companyia "imparcial" i no participa en "perjudicis o biaix polític" de cap mena. "Apliquem les regles de manera desapassionada i igual per a tots usuaris, independentment de la seua procedència o afiliació política", ha manifestat la xarxa social.

També et pot interessar

stats