Els turistes superen les previsions d'ocupació hotelera de València

L'Agència Valenciana de Turisme estimava un 80% de places ocupades, però els hotelers calculen que s'ha arribat al 90%.

Carrers plens, cues per a accedir a les falles de la secció especial i moltes dificultats per a poder trobar taula en un restaurant a l'hora de dinar o sopar. Tots els accents possibles se senten aquests dies a València. És difícil posar una xifra però, potser per ser un número redó, es parla d'un milió de visitants. Els que sí que saben que pràcticament han omplit totes les habitacions són els hotelers. 

S'han superat fins i tot les previsions que havia fet l'Agència Valenciana de Turisme.  Les dades de reserves i altres paràmetres que analitza aquest organisme autonòmic feien augurar una ocupació pròxima al 80%. Unes previsions optimistes que fins i tot s'han quedat curtes. El president de la Federació d'Hotelers de la Comunitat Valenciana, Luis Martí, ha confirmat a À Punt que finalment s'han aconseguit omplir el 90% de les places hoteleres. A més, Martí destaca que "tot i que el moment àlgid ha sigut el cap de setmana, enguany han sigut més dies de bona ocupació, perquè ja durant la setmana i fins i tot des del cap de setmana anterior, s'ha notat un increment d'ocupació, el que ha permés obtindre bons resultats".

L'augment d'arribades de turistes estrangers compensa la caiguda del turisme nacional. I això que el mal oratge que ha fet durant els últims dies a bona part d'Espanya ha provocat que molts visitants d'altres comunitats autònomes que tenien previst vindre s'hagen fet arrere en l'últim moment.

Les previsions de turistes nacionals no s'han complit, però en canvi les arribades de visitants estrangers ha sigut molt majors del que es preveia, el que ha fet que finalment en el global d'ocupació s'hagen igualat els resultats de l'any passat. 

El 30% dels visitants s'allotgen en apartaments il·legals

 

El que resulta més complicat és saber quants visitants ha rebut la ciutat de València durant  aquests dies de Falles. D'ací a uns dies coneixerem les dades oficials, que tenen en compte paràmetres com ara les arribades als aeroports i els registres dels hotels i els apartaments turístics donats d'alta. El problema és que hi ha una 

bossa d'allotjaments irregulars que és molt difícil de quantificar però que podria ser molt important.

Des de la Federació d'Hotelers calculen per l'experiència d'anys passats que aquesta xifra pot arribar al 30% del total, i denuncien que són una competència deslleial que no paga impostos i perjudica el sector turístic.  El 30% dels visitants s'allotgen en apartaments il·legals. El que resulta més complicat és saber quants visitants ha rebut la ciutat de València durant aquests dies de Falles. D'ací a uns dies coneixerem les dades oficials, que tenen en compte paràmetres com ara les arribades als aeroports i els registres dels hotels i els apartaments turístics donats d'alta. El problema és que hi ha una bossa d'allotjaments irregulars que és molt difícil de quantificar però que podria ser molt important.

Des de la Federació d'Hotelers calculen per l'experiència d'anys passats que aquesta xifra pot arribar al 30% del total, i denuncien que són una competència deslleial que no paga impostos i perjudica el sector turístic. 

També et pot interessar

stats