El turisme s’enlaira a l’aeroport de Manises

Bat el seu rècord al juliol en registrar un 10% més de viatgers que el mateix període de l’any passat.

El turisme s’enlaira a l’aeroport de Manises
El turisme s’enlaira a l’aeroport de Manises

Més de 791.000 persones han optat al mes de juliol per l’aeroport de Manises com a via d’entrada i d’eixida de les seues vacances. Són un 10% més que en el mateix període de l’any anterior. A banda d’això, el mes de juliol ha registrat més de 7.800 vols, quasi un 14% més que el 2017. I d’aquests, vora 6.600 van ser comercials. 

Pel que fa a les operacions internacionals, Itàlia encapçala el rànquing d’arribades, amb més de 107.000 viatgers procedents d’aquell país. El segueixen Alemanya, amb més de 80.000 i el Regne Unit, amb 77.000.

Alacant: la més buscada...

Pel que fa a l’aeroport d’Alacant-Elx, són més d’un milió i mig de passatgers els que han passat per aquest aeròdrom. És un 2% menys que l’any passat, segons el registre d’AENA. Són els viatgers procedents del Regne Unit els que s’emporten la palma, en aquest cas: els vols de més de 3 milions de britànics i britàniques es van enlairar i van aterrar a l’aeroport alacantí. 

I és que Alacant és la ciutat més sol·licitada pels viatgers britànics durant aquest estiu. Segons el cercador de vols i hotels JetCost, “el seu bon clima, les estupendes platges amb banderes blaves, la seua meravellosa gastronomia i el seu bon ambient nocturn” són els factors que han influït en els visitants per a triar Alacant per a passar les vacances. La ciutat es troba també entre les vint ciutats més requerides pels turistes espanyols en aquesta web, en la qual ocupa la posició 12, just per darrere de València. 

En conjunt, i des que va començar l’any, els dos aeroports registren bones xifres en el trànsit nacional: Manises puja un 3,2%, mentre que Alacant-Elx augmenta un 11,4%.

... i Benidorm, a la baixa

Mentrestant, Benidorm baixa punts, segons les dades de la patronal hostalera Hosbec: les persones procedents del Regne Unit que arriben als hotels de la localitat han abaixat un 10% i han tancat la primera quinzena d’agost amb una disminució d’1,6 punts en l’ocupació, i se situen en el 90,7 per cent. Es tracta, segons Hosbec, “d’un dels pitjors registres dels últims anys”.

La causa d’aquesta pèrdua d’ocupació hotelera cal buscar-la en el comportament del mercat britànic que, per a la patronal hostalera de Benidorm, “continua en caiguda lliure” i en la disminució de la capacitat aèria amb el Regne Unit en l’aeroport d’Alacant-Elx, que es tradueix, segons Hosbec, en quasi 10.000 seients menys programats i un encariment mitjà del preu dels bitllets d’entre un 11 i un 4 per cent. 

En declaracions a À Punt, el president d’Hosbec, Toni Mayor, s’ha mostrat confiat a acabar l’agost amb unes xifres d’ocupació superiors.

També et pot interessar

stats