Turisme proposa el passaport sanitari per a accedir a concerts, restaurants o establiments turístics

El secretari autonòmic insta la consellera de Sanitat Universal a traslladar la proposta al govern espanyol i Puig la veu convenient per a "generar activitat econòmica amb seguretat"

Un cambrer atén les taules d'una terrassa en un dels restaurants de la platja de la platja de la Malva-rosa de Valéncia.
Un cambrer atén les taules d'una terrassa a la platja de la Malva-rosa de València.

Mostrar el certificat Covid digital, el que es coneix com passaport sanitari que acredita la vacunació, per a accedir a espais culturals, concerts o establiments hostalers. És la proposta que llança el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, per a “garantir la tranquil·litat dels usuaris i la seguretat dels establiments”, donat que aquest document acredita estar immunitzat contra el coronavirus.

Segons Colomer “el certificat digital verd és una proposta de treball molt raonable, i la mateixa Comissió Europea recomana als estats membres que ho divulguen i faciliten per a convocatòries d'ordre cultural, no sols per a travessar fronteres”. Per aquesta raó, el secretari autonòmic de Turisme ha traslladat la idea a la consellera de Sanitat Universal perquè la transmeta al govern espanyol i que possibilite la seua aplicació el més prompte possible.

D’aquesta manera, Espanya seguiria la línia de França, que ha fet obligatori aquest document per a viatjar en avió o per a accedir a un restaurant.

En opinió del responsable de Turisme, el fet de permetre l’accés a recintes culturals o establiments hostalers amb aquest document pot ser un revulsiu per a conscienciar en la vacunació.

Colomer ha explicat que “la realitat de la Comunitat Valenciana amb la indústria musical, els festivals, el turisme i l'oferta cultural necessita un revulsiu i eixir de la situació dramàtica en què es troben”. Per això creu que la validació de l’accés amb el passaport sanitari a aquests espais, “permetrà garantir millor les condicions sanitàries dels recintes on se celebren aquests esdeveniments o activitats, i fins i tot augmentar aforaments”.

A més, Colomer ha ressaltat que l'ús del Certificat Covid Digital en l'àmbit turístic i de l'oci “també pot contribuir a facilitar i encoratjar el ritme de vacunació en aquells segments o franges d'edat que puguen haver-se mostrat més reticents a la vacuna”.

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha admés que el requisit del passaport sanitari per a accedir a determinats llocs “és una idea que ha començat a funcionar en determinats països i, com a mínim, cal explorar-la”.

Espere que comence a parlar-se'n, perquè les limitacions relacionades amb l’accés tenen les seues complicacions de caràcter legal Ximo Puig - President de la Generalitat

En aquest sentit, el cap del Consell confia que la iniciativa es debata aquest dimecres al Consell Interterritorial de Sanitat per a avançar en aquesta proposta: “S’estan veient totes les possibilitats per a generar activitat econòmica amb seguretat. És una proposta que està sobre la taula, espere que aquest dimecres comence a parlar-se'n, perquè les limitacions relacionades amb l’accés tenen les seues complicacions de caràcter legal”, ha indicat. 

També et pot interessar

stats