El turisme de creuer creix un 5% a la Comunitat Valenciana

L’increment i els turistes espanyols compensen la lleugera disminució de visitants estrangers. El port d’Alacant ha incrementat un 9% el nombre de creueristes.

Dos dels creueristes amb el Britannia de fons
Dos dels creueristes amb el Britannia de fons

L’últim any, el turisme de creuers ha augmentat un 5% a la Comunitat Valenciana. L’increment, junt amb els turistes espanyols, ajuda a compensar la lleugera disminució de visitants estrangers. Alacant ha estat un dels ports on més s’ha notat l’arribada de creuers, sobretot per l’increment de la grandària d’aquests. Hui de matí ha arribat al port el Britannia, un creuer amb 4.000 passatgers que va salpar diumenge de Southampton. És la primera parada del viatge que els portarà, entre d’altres, a Barcelona, Montecarlo, Civitavecchia o Gibraltar. En les nou hores que passaran a terres valencianes, es calcula que es deixaran prop de 300.000 euros. Enguany s’espera que mig centenar de creuers atraquen a Alacant.

La clau, explica el director d’operacions de creuers del port d’Alacant, Francesco Balbi, està a oferir a les companyies “uns atractius que teníem, però no aprofitaven: la història, la cultura, la gastronomia o l’esport” per tal de destacar en el competitiu mercat turístic mediterrani del sol i platja. Des del port d’Alacant, els passatgers ─de totes les tipologies i edats─ podran escollir entre excursions a la Vila Joiosa, Benidorm, Guadalest o conéixer la ciutat d’Alacant on han tocat terra després de quatre dies a la mar.

Segons les dades de Ports de l’Estat, l’any passat van visitar la ciutat de València 150.225 persones el primer semestre de l’any i enguany ho han fet 6.000 més, un 4,41% d’increment. Alacant, per la seua banda, ha registrat 42.201 passatgers, 3.500 més que el primer semestre d’enguany passat i que suposen un repunt del 8,8%. La raó es troba, entre d’altres, en la grandària dels creuers que hi fan escala; tan sols en el més d’agost s’espera que arribaren a Alacant 13.000 passatges en quatre naus. Unes dades esperançadores que es troben lluny dels 108.435 creueristes del 2011, però que apunten cap a la recuperació de l’activitat econòmica d’un sector. De fet, el port espera tancar l’any amb 90.000 passatgers.

També et pot interessar

stats