El tuiter que va desitjar l'assassinat d'Andrea Fabra justifica les seues al·lusions a ETA en el fet que "ja no mataven"

El fiscal rebaixa la petició de presó a un any en retirar l'acusació de delicte continuat perquè es jutgen 7 tuits de 12.000.

L'exdiputada del PP Andrea Fabra i son pare, Carlos Fabra, expresident de la Diputación de Castelló
L'exdiputada del PP Andrea Fabra i son pare, Carlos Fabra, expresident de la Diputación de Castelló / Arxiu (Efe)

El tuiter que va desitjar en un missatge que tornara la banda terrorista ETA per a pegar-li dos tirs al cap a Andrea Fabra, exdiputada del PP, ha assegurat aquest dijous davant el jutge que va fer els comentaris a manera de "protesta". "No vaig voler defendre ETA mai, els vaig nomenar perquè ja no mataven", s'ha justificat.

L’acusat, de 28 anys, ha "condemnat" l'activitat terrorista d'ETA i ha assegurat que no ha volgut mai "la reorganització de la banda" amb els seues tuits. A més, ha assegurat que alguns dels missatges "s'han malinterpretat per la limitació de caràcters" de la xarxa social Twitter, que no permetia excedir-se dels 140. Ara el límit són 280 caracters.

El tuiter s'enfrontava a una petició de la fiscalia d'un any i sis mesos de presó per un delicte continuat d'enaltiment del terrorisme. No obstant això, el fiscal ha rebaixat finalment la petició a un any en retirar la consideració de delicte continuat. Entén que se l'estava jutjant per la publicació de set tuits d'un total de 12.000 emesos al llarg de tres anys.

Nova jurisprudència

Segons el parer del fiscal, si s'haguera aplicat la nova jurisprudència s'hauria "pegat una tisorada a l'acusació" o s'hauria arribat a un acord, ja que en les últimes sentències dictades per enaltiment s'han rebaixat condemnes, i fins i tot absolt, acusats tenint en compte que ETA ja no està activa.

També et pot interessar

stats