Tsunani Democràtic bloqueja la frontera amb França

Els manifestants, que faran nit a la frontera, volen mantindre el tall fins dimecres.

Desenes de persones tracten d'impedir que els gendarmes francesos desbloquegen el pas fronterer de l'AP-7
Desenes de persones tracten d'impedir que els gendarmes francesos desbloquegen el pas fronterer de l'AP-7 / Alejandro García (Efe)

Els grups independentistes, convocats per la plataforma Tsunami Democràtic, han aconseguit tallar la frontera entre Espanya i França a la Jonquera. La situació ha causat problemes de mobilitat i queixes de transportistes i empresaris, que han demanat a les administracions que prenguen mesures.

Els manifestants han accedit des de primera hora del matí al pas fronterer de l’AP-7 i tot seguit hi han muntat un escenari de grans dimensions i proveït d'altaveus en el sentit sud de l'autopista, a més de barricades en direcció nord.

L'embós ha obligat els Mossos d'Esquadra a desviar el trànsit a l'eixida de Figueres de l'AP-7, cap a la N-II, on s'han registrat cues de 6 a 12 quilòmetres, a més de retencions a la N-260.

Tsunami Democràtic ha explicat que l'acció s'ha realitzat amb vehicles particulars per a evitar un cos a cos amb la policia, després dels greus enfrontaments entre manifestants i forces de seguretat a l'aeroport de Barcelona el 14 d'octubre.

Els agents francesos, amb el pas de les hores, han retirat alguns automòbils amb grues i han advertit als manifestants que havien de retirar la resta si volien evitar una intervenció per la força. 

La concentració es mantindrà fins dimecres

Els manifestants pretenen mantindre el tall fins dimecres, encara que queda per veure quina serà la decisió de la policia francesa, ja que a la matinada es reprendrà l'activitat comercial i de transport a França.

L'associació d'empreses del sector del gran consum Aecoc ha expressat "indignació, preocupació i malestar" per la protesta i ha lamentat l'impacte que tindrà sobre l'activitat dels transportistes, ja que aquest punt té un trànsit diari de més de 10.000 camions.

També et pot interessar

stats