Tsunami Democràtic crida a bloquejar l'AP-7 a la Jonquera

Diversos manifestants i cotxes tallen la carretera que enllaça Espanya amb França i els Mossos tracten d'evitar que se'n sumen més a la protesta.

L'AP 7, tallada en el pas de la Jonquera
L'AP 7, tallada en el pas de la Jonquera / Alejandro García (Efe)

Diversos manifestants que protesten per la sentència del ‘procés’ han tallat passades les nou del matí l'autopista AP-7, que enllaça Espanya i França en el pas de la Jonquera. És la via principal de connexió entre els dos països per carretera. 

Nombrosos vehicles bloquegen el pas fronterer i la plataforma independentista Tsunami Democràtic ha fet una crida a través de l'app del moviment i les xarxes socials per a sumar vehicles i persones a l'acció. Els manifestants han construït un escenari enmig de l'autopista on tenen previst fer concerts i actuacions durant tres dies, i col·lapsar així la frontera. 

Els Mossos d'Esquadra bloquegen l'AP-7 en aquest punt de la Jonquera i intenten evitar que hi arriben més cotxes. Els Comités de Defensa por la República (CDR) també s'han sumat a l'acció i han fet una crida a la mobilització massiva i aconseguir que el tall de l'autopista siga permanent.

Tsunami Democràtic assegura que es tracta d'una nova forma de protesta per a, segons ells, defendre els drets i les llibertats col·lectives. Pretenen que la comunitat internacional "faça entendre" a Espanya que "l'únic camí és asseure's a parlar" per a negociar una solució al conflicte a Catalunya. 

També et pot interessar

stats