El TSJCV suspén la prohibició d'usar les màquines recreatives als bars

El tribunal manté el tancament a la Comunitat Valenciana dels salons de joc per les restriccions sanitàries derivades de la Covid-19.

Joc bars
Màquina escurabutxaques / Europa Press

La secció quarta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha acordat aquest dijous, d'una banda, mantindre el tancament dels salons de joc i, d'una altra suspendre la prohibició de l'ús de màquines recreatives en la restauració i l'hoteleria. El tribunal ha resolt en dues actuacions sengles sol·licituds de mesures cautelars contra les restriccions sanitàries derivades de la Covid-19 en el sector de la restauració i dels salons de joc aprovades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública el passat 11 de març,

En la primera d'aquestes resolucions, que poden ser recorregudes en reposició, la sala rebutja la petició de la Unió de Treballadors de Salons de Joc perquè es reobriren els establiments i espais dedicats a activitats recreatives i d'atzar, entre els quals s'inclouen casinos de joc, sales de bingo, salons recreatius de màquines d'atzar, salons de joc i tómboles.

Els magistrats, sense entrar en el fons de l'assumpte, entenen que satisfer la pretensió dels recurrents "suposaria pertorbació greu dels interessos generals, més en particular la prevenció de la salut de la ciutadania que obliga els poders públics".

El tribunal estima les mesures de l'Associació SOS Hoteleria

D'altra banda, la mateixa secció del TSJCV ha notificat una altra resolució per la qual estima les mesures cautelars sol·licitades per l'Associació SOS Hoteleria i acorda suspendre la prohibició de l'ús de màquines escurabutxaques i màquines d'atzar i recreatives, amb o sense premi, en establiments de restauració i hoteleria.

En aquest cas, el tribunal recorda que ja va dictar una resolució en el mateix sentit al desembre de l'any passat, quan la situació epidemiològica a la Comunitat Valenciana era pitjor que l'actual, sense que l'administració recorreguera en contra en reposició.

Els magistrats conclouen que no existeix en la resolució sanitària qüestionada "motiu o explicació sobre la concreta mesura prohibitiva", ni tampoc en l'escrit d'oposició presentat en aquest incident cautelar per l'Advocacia de la Generalitat.

També et pot interessar

stats