El TSJCV retorna les aules concertades que el Consell va sumprimir en 8 escoles

La Generalitat recorrerà contra la resolució de l’alt tribunal, que manté que els concerts s'han de mantindre una vegada iniciats.

El Tribunal Superior de Justícia argumenta que l'administració ha de mantindre els concerts una vegada iniciats mentre el centre complisca els requisitis.
El Tribunal Superior de Justícia argumenta que l'administració ha de mantindre els concerts una vegada iniciats mentre el centre complisca els requisitis.

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) retornarà les aules concertades que el Consell va suprimir en 8 centres educatius privats. La secció quarta de la sala Contenciós-Administratiu ha avalat parcialment 13 recursos contra el decret del Consell que regula l'ensenyament concertat i el reglament que fixa els criteris per a la renovació o revocació dels concerts. La decisió judicial anul·la parcialment la norma de la Generalitat i obliga a donar continuïtat a les unitats d'educació que no va renovar en els centres privats.

Els magistrats argumenten que una vegada formalitzat el conveni amb el centre privat, l'autonomia està obligada a donar-li continuïtat sempre que es complisquen els requisits "de la normativa bàsica de l'Estat per als concerts".

Per contra, la sala avala la legalitat de part de la norma recorreguda i empara la decisió de la Conselleria d'Educació de suprimir els concerts en la Formació Professional Bàsica, atesa la falta d'alumnat matriculat. Al mateix temps, considera legal l'article que limita, via Pressupostos Generals de la Generalitat Valenciana, les unitats que han de concertar-se cada curs.

Els huit centres educatius que recuperaran les aules són els col·legis Puresa de Maria d'Ontinyent; Guadalaviar, Sagrat Cor de Jesús (Esclaves), El Pilar, Nostra Senyora del Loreto i Sagrada Família, a València; i l'Institut dels Germans de les Escoles Cristianes (La Salle) de Paterna i l'institut i col·legi Calassanci d'Alacant.

La Generalitat recorrerà contra la sentència

La Conselleria d’Educació ha anunciat que “no comparteix” la sentència i que recorrerà contra la resolució de l’alt tribunal.

En un comunicat assenyala que "no s'entén per què obliguen tots els valencians a pagar unes unitats que no és necessari concertar, perquè amb l'oferta de places que tenim en els centres sostinguts amb fons públics està més que assegurada".

El document recorda que la Comunitat Valenciana és "de les poques que concerten el batxillerat en l'estat espanyol" i que aquests convenis es van activar en un moment "per a cobrir l’oferta educativa seguint criteris transparents i rigorosos".

També et pot interessar

stats