El TSJCV rebutja paralitzar la ZAL del port de València

El tribunal insta Per L’Horta a esperar la sentència del cas.

Àrea de la Zona d'Activitats Logístiques de València
Àrea de la Zona d'Activitats Logístiques de València / Europa Press

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha denegat la suspensió cautelar del Pla Especial d’Urbanització de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) a la Punta, a València, en rebutjar el recurs que l’associació Per L’Horta havia presentat a l’efecte.

En concret, en un acte amb data de divendres passat, el tribunal rebutja la mesura cautelar i insta a esperar que la sentència s’hi pronuncie, ja que no s’ha creat “una situació jurídica irreversible” que “faça ineficaç” la resolució.

L’associació Per L’Horta va presentar un recurs contenciós administratiu contra la ZAL de la Punta i reclamava la suspensió cautelar de totes les actuacions que el port de València, el Ministeri de Foment, la Generalitat i l’Ajuntament "tenen previst executar a la zona afectada per aquest pla especial".

Així, la sala considera que Per L’Horta reconeix que la pràctica totalitat de les obres d’urbanització de la ZAL “es troben executades en l’actualitat”, per la qual cosa "el fet que la zona es trobe ja urbanitzada porta a considerar que la immediata execució del pla especial impugnat no en fa perdre la finalitat legítima”.

Pel que fa als possibles perjudicis ecològics, agrícoles i paisatgístics que l’execució del pla especial podria ocasionar al sòl afectat per les actuacions, el tribunal assenyala que “el pla recull en l’informe ambiental i en l’estudi d’integració paisatgística la protecció dels valors mediambientals, ecològics i paisatgístics”.

L’APV veu una "bona notícia" la decisió del TSJCV 

L’Autoritat Portuària de València (APV) ha valorat com una “bona notícia per al port” la decisió del TSJCV, ja que permet continuar amb els plans i terminis previstos per a atendre les sol·licituds d’inversions superiors als 73 milions d’euros que van plantejar les quatre primeres empreses que s’han compromés a instal·lar seus logístiques a la zona.

També ha assegurat que “aplana” el camí per a noves propostes d’inversió que es podrien plantejar “en breu”. Segons l’APV, amb aquestes inversions “es permetrà la creació de 1.518 llocs de treball”, d’acord amb les dades que es desprenen de les ofertes socioeconòmiques de les empreses interessades.

També et pot interessar

stats