El TSJCV paralitza el tancament de la residència Sant Llorenç de Vila-real, previst per al 15 de setembre

La plataforma d'afectats es reuneix aquest dimecres amb el director general de Serveis Socials per a analitzar la situació.

El TSJCV paralitza el tancament de la residència Sant Llorenç de Vila-real, previst per al 15 de setembre
El TSJCV paralitza el tancament de la residència Sant Llorenç de Vila-real, previst per al 15 de setembre

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha resolt a favor de la mesura cautelar presentada per l'advocat de la residència Sant Llorenç de Vila-real (Plana Baixa), per la qual cosa es bloqueja el tancament del centre el 15 de setembre.

La portaveu de la plataforma d'afectats pel tancament de Sant Llorenç, Pilar Aleixandre, ha informat que, de moment, es desconeix la data definitiva de tancament, però ha assegurat que el dimarts 15, tal com estava previst, aquest no es farà efectiu.

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives va ordenar el tancament temporal de la residència el passat 24 d'agost a causa d'un expedient sancionador incoat el març de 2019 per la Direcció General de Persones Majors, per més d'una dotzena de faltes greus i molt greus. Les faltes van des de falta de mesures de seguretat i protecció contra incendis fins a atenció i tracte degradant als residents.

Des de llavors, tant els familiars dels residents com la direcció de la residència han estat treballant per a trobar una solució per als usuaris residents abans que s'efectuara el tancament. La Generalitat es va comprometre a reubicar, en la mesura que fora possible, els 65 usuaris del centre, encara que inicialment només va dir que reubicaria les 14 persones amb plaça pública. Ara s'ha compromés a ajudar la resta de residents davant de les queixes dels familiars per la dificultat de trobar una plaça per als majors en altres centres.

La plataforma d'afectats està convocada aquest dimecres a València, a la seu de la Conselleria, amb el director general d'Infraestructures de Serveis Socials, Enric Juan, “per a analitzar el seu punt de vista sobre la situació dels familiars”.

També et pot interessar

stats