El TSJCV obliga Marzà a oferir religió en segon de Batxillerat quan “no s’havia fet mai”

Es tracta d’una mesura cautelar per un recurs de l’Associació de Professors de Religió en Centres Estatals.

El conseller d’Educació, Vicent Marzà.
El conseller d’Educació, Vicent Marzà. / À Punt Notícies

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha dictat una resolució per la qual la Generalitat haurà d’oferir l’assignatura de religió en el segon curs de Batxillerat “quan no s’havia fet mai”. 

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha explicat en una entrevista en la Cadena Ser recollida per Europa Press que, a pesar que el decret de currículum de secundària aprovat per la conselleria “no canvia res” respecte al que figurava en l’anterior normativa del PP en matèria de religió, el TSJ determina que l’administració educativa sí que ha d’oferir-la. 

En aquest sentit, fonts de la Conselleria d’Educació han confirmat a Europa Press que s’ha interposat un recurs contra aquesta resolució perquè estan “en desacord amb el seu contingut”, tot i que han subratllat que la compliran. 

En aquest sentit, des del departament dirigit per Marzà, defensen que, amb la legislació actual, en el primer curs de Batxillerat “s’ha produït un augment d’una hora en la càrrega lectiva” del 50%. 

La decisió judicial del TSJCV és una mesura cautelar per un recurs que va interposar l’Associació de Professors de Religió en Centres Estatals (Apprece).

També et pot interessar

stats